fast feedback

6 jun

fastfeedback.036

‘The winning manufacturer is no longer the one with the best product, but the one with the fastest supply chain.’

Schrijft Marty Neumeier in zijn fantastische boek ‘ZAG. The #1 strategy of high performance brands’

Als geleerden over 100 jaar terugkijken op de jaren 1990 – 2010 dan zullen ze zich afvragen hoe het kan dat we niet helemaal gek geworden zijn van al die nieuwe technieken. Nu ben ik iemand die het allemaal redelijk in de gaten houdt maar ik kan me voorstellen dat sommige zoiets hebben van ‘Het gaat wel hard ja.’

Een heel bijzonder verhaal over fast feedback dat ik laatst hoorde was dat van H&M. Ik weer niet of het waar is. Maar het zou zo maar kunnen. Ik kijk nergens meer van op. Het gaat over H&M en RFID.

‘Radio frequency identification (identificatie met radiogolven RFID), is een technologie om van een afstand informatie op te slaan in en af te lezen van zogenaamde RFID-tags die op of in objecten of levende wezens zitten.’

Met behulp van deze technology weet H&M precies welke kledingstukken uit de rekken worden gehaald om te bekijken, welke daarvan mee worden genomen naar de kleedkamer en welke DAARVAN weer mee worden genomen naar de kassa en afgerekend.

Op deze manier hebben ze een geweldig, snel feedbacksysteem waarmee ze heel gericht hun collectie kunnen aanpassen. Feitelijk  gebruikt H&M RFID technologie om zich ‘in te leven’ in de consument.

En ik maar denken dat empathie de enige menselijke vaardigheid was die NOOIT door computers overgenomen kon worden.

Ik voel met je mee.

En trouwens.

Wat een leuk setje heb je aan.

One Response to “fast feedback”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ken jij zenoemenhetdesignthinking? | Design Thinking by Doing - 26 januari 2014

    […] fast feedback […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: