ga mee

30 mei

gaamee.010

De laatste tijd ben ik best veel in Rotterdam. Zowiezo 2 keer in de week als ik naar de Hoge School voor de Kunsten ga in Utrecht. Ik moet dan overstappen op Rotterdam Centraal. Dat is geen straf. Wat een geweldig station is dat geworden. Als je daar elke week een paar keer komt zie je het als een time lapse stapje voor stapje beter en mooier worden. Soms sla ik gewoon een trein over om beneden tussen de winkels naar het publiek te kijken. Het liefst met een bakkie koffie. Je kunt trouwens een heerlijk ontbijtje halen bij LaPlace. Een koffie, croissant en broodje voor:

Nou wat denk je?

Minder.

Nog minder.

Ja. Bijna goed.

€ 3,25.

Moet je wel er wel voor 10.30 zijn.

Goede deal.

Enfin ik wilde heel ergens anders over schrijven maar dat komt morgen of later dan wel weer.

Even terug naar Rotterdam Centraal. Nippend aan mijn koffie. Zittend tussen de winkels. Kijkend naar de mensen hoorde ik laatst dat er geen treinverkeer mogelijk was tussen Rotterdam en Utrecht vanwege een brugprobleem.  Ze kregen de brug niet open. Of was het dicht?

Naast mij zat een meneer die op het bericht reageerde met een binnensmonds ‘godverdomme’ en ik dacht. Hmmmm lekker. Werk ik vandaag thuis. Binnen een uur stond ik weer op Station Dordrecht en toen ik wilde uitchecken met mijn OV chipkaart werd er niets afgeschreven. Ik was gratis van Dordrecht naar Rotterdam en terug vervoerd. Voor niks. Ik zat een uur later aan de keukentafel met een ontbijtje. Mede mogelijk gemaakt door de NS.

NS. Ga mee….gratis.

Schermafbeelding 2013-05-30 om 07.00.04

 

ps

Dit verhaal liever niet delen of doorvertellen. U begrijpt wel waarom.

Jij ook niet Michel van D.

 

 

5 Responses to “ga mee”

 1. Erik 2 juni 2013 at 8:04 AM #

  Beste Cor,

  Mooi om te lezen dat je plezier beleeft aan het reizen met de trein.
  Als we alle, alle fraude vooraf moesten voorkomen dan wordt het wel een heel dichtgetimmerd systeem. En zullen de mensen zonder kwade intentie (en dat is, zo denken wij, een heel groot deel van onze klanten) daar de dupe van zijn. Dus liever kijken we achteraf of er kwade intenties zijn, of een toevallige vergissing. Die is menselijk…..

  Zmet vriendelijke groet,

  Erik Beenen
  Directeur consumentenmarkt NS Reizigers

  • cornoltee 5 juni 2013 at 12:13 PM #

   Hallo Erik,

   Bedankt voor je feedback.

   Heb je de post van vandaag gelezen?

   Groet Cor Noltee

Trackbacks/Pingbacks

 1. heen en weer | Design Thinking by Doing - 5 juni 2013

  […] ik vorige week schreef over de gratis eerste klas rit naar Rotterdam Dordrecht en terug. Ben ik na het schrijven in de trein gestapt om het experiment te herhalen. En ja hoor. Het werkt. […]

 2. Ken jij zenoemenhetdesignthinking? | Design Thinking by Doing - 26 januari 2014

  […] ga mee […]

 3. Gekken en dwazen. | Design Thinking by Doing - 10 januari 2016

  […] Hier. […]

Geef een reactie

%d