Rollin Blues

13 sep

rollingblues.001

Mijn vorige post sloot ik af met:

“Als kwaliteit de reactie van een organisme op zijn omgeving is, wordt deze kwaliteit bepaald door de koppeling van de Kennis van het organisme (wat ie weet X wat ie kan X wat ie wil X wat ie gedaan heeft) aan waar hij in gelooft.”

Maar het lijkt me beter om het als vraag te formuleren:

“Als kwaliteit de reactie van een organisme op zijn omgeving is. Wordt deze kwaliteit dan bepaald door de resultante van de Kennis van het organisme (wat ie weet X wat ie kan X wat ie wil X wat ie gedaan heeft) en zijn  Geloof?

Oftewel:

Kwaliteit = Kennis x Geloof

Als ik dit vertaal naar mijn ervaring met mijn T2 uit 1979 in Zuid Afrika dan zou dat betekenen dat de kwaliteit van de ervaring mijn reactie op de bus is. Hierbij zit ik in de  omgeving. Dat maakt rijden in een auto misschien ook wel zo bijzonder. De kwaliteit van een tafel wordt bepaald door mijn reactie op de tafel. De tafel en ik bevinden zich allebei in een kamer. Deze kamer is mede bepalend voor mijn reactie op de tafel. Bij de bus zit ik in de tafel….zeg maar. Min of meer afgesloten van de omgeving buiten.

Hoewel…….dat is natuurlijk niet waar. Want hoewel ik in de bus zit zie, hoor, ruik en voel ik de omgeving natuurlijk wel maar wel met de bus als ‘filter’. Dat filter is er niet bij de tafel in de kamer. Daar bevinden de tafel en ik ons allebei IN de kamer. Rijdend in de bus in Zuid Afrika bevind ik mij IN de bus IN Zuid Afrika.

Zo denkend en schrijvend begrijp ik ook beter het verschil tussen auto en motorrijden. Je verplaatsend in tijd en ruimte zittende op de motor IN de omgeving met helm, pak en handschoenen als ‘carrosserie’, als filter. In de bus zit ik in de helm.

Ik ben weer ingestapt en vervolg mijn weg naar Montagu waar Frans en Liesbeth wonen en waar ik de remmen van de bus, oliefilter en olie zal laten vervangen bij Chris. Het is donderdag. Ik bel mijn vader om zeker te weten of de afslag die ik genomen heb de juiste is. Ik zit goed en rijd dezelfde weg als een week geleden. Nu zonder mijn vader.

Als ik muziek op zou zetten zou het The Stones zijn. The Rolling Stones om precies te zijn.

Ik maak even in iMovie een filmpje en neem jullie mee. Als je mee wilt althans. Even met mij mee in de bus. Stap je in? Wacht even. Doe ik even de linkerportier open. Ja dat klopt. Het stuur ziet rechts. Ga maar zitten.

“Can’t you hear me knocking on your window?”

Het is Zuid Afrika zeker.

Ik roll verder richting Montagu. De stenen kloppen tegen de onderkant.

Gelukkig niet tegen het raam.

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: