Flower Power

6 sep

flowerpower.001

Als design thinker neem je de mens uit uitgangspunt van je ontwerpuitdaging. Je brengt de huidige situatie in kaart door goed om je heen te kijken en te leren van wat mensen doen en misschien nog belangrijker niet doen…..of niet willen doen. Zo ontstaan er vragen waar je ideeën voor bedenkt en door deze ideeën in het echt uit te proberen en goed te kijken wat er werkt en wat er beter kan ontstaat er een gewenste situatie.

IMG_1101

Laten we even uitzoomen. Ik sta hier naast het nieuwe asfalt op de R43 in Zuid Afrika. Ik heb mijn iPhone 7 Plus in mijn hand en maak een foto van de Volkswagen T2 die gefabriceerd is in Duitsland in 1978, het jaar dat het Nederlands elftal weer een WK finale verloor. Nu van Argentinië. Máxima was toen 7 ik was 11 en ik vraag me af of zij op dat moment ook aan de beeldkluis gekluisterd zat en of zij de wedstrijd ook zonder haar vader keek. Ik vraag me af wat beter is, verliezen in een finale of helemaal niet meedoen. In het geval van deze reis zou de finale een mooie reis en verblijf naar en in Addo Elephant Park zijn met Tamara, Noëlle en NoaH in de Volkswagenbus T2 met kenteken CO2121 uit 1978. De bus is eigenlijk een soort tijdmachine die ons als familie terugbrengt naar 2004 het jaar dat we voor het eerst met de bus in Addo reden. De bus als tijdmachine die memorabele familieherinneringen maakt en 2004 verbindt aan 2017. Anders dan een huis waar je als familie dagelijks in verblijft. De bus als leuke suikeroom die je allerlei leuke dingen laat zien en die onderweg begroet wordt door vriendelijkste glimlachen van wild vreemden. Want de bus mag dan slechts 1:7,5 rijden hij is zeker gul in het genereren van opkrullende mondhoeken. Wat is dat toch dat deze opwaartse beweging van de mondhoeken veroorzaakt? Is het het babyblauw in combinatie met het witte dak? Zijn het zijn olijke ogen? De ronde vormen van de carrosserie? Of is het een ontmoeting met een andere tijd?

In de toekomst rijdt iedereen electrisch.

Ik rijd op Flower Power.

One Response to “Flower Power”

  1. Wendy 6 september 2017 at 4:15 PM #

    Mooi geformuleerd en prachtig gefotografeerd, biedt weer andere perspectieven!

Geef een reactie

%d