Lichtvoetig

5 sep

lichtvoetig.001

In juli en augustus was ik in Zuid Afrika. Ik was een aantal weken eerder aangekomen om de gereviseerde Volkswagenbus die we daar in 2004 kochten te testen en voor te bereiden op onze familietrip naar Addo Elephant Park zo’n 650 kilometer van waar mijn vader en zijn vrouw wonen. Dit verhaal gaat over of dat gelukt is.

Het hele verhaal download je hier: NOLTEEVWT2

Met mijn Spar Lavazza Cappuccino in de geïmproviseerde bekerhouder verlaat ik Villiersdorp met op de passagiersstoel nieuwe remschoenen en remcilinders voor de bus. Tussen de stoelen staat 5 liter Shell HEX 3 motorolie die ik van Arno kreeg om na zo’n 750 kilometer olie en oliefilter te vervangen. De bus en ik hebben tot nu toe 521 kilometer samen doorgebracht en morgen breng ik de bus naar Chris in Montagu, de monteur die eerder de remmen controleerde en adviseerde de achterremschoenen en cilinders te vervangen. Ik was bij Chris terecht gekomen door een tip van de eigenaar van de automaterialenzaak in Montagu. Later bedacht ik me dat in een stadje als Montagu je een monteur als Chris sneller en makkelijker vindt door het aan iemand uit het lokale netwerk van ‘autoreparaties’, zoals de eigenaar van de automaterialenzaak, te vragen dan aan Google. Ik nam de proef op de som en zocht met verschillende zoektermen op Google. Na 20 minuten gaven Google en ik het op. Online was Chris onvindbaar. Online bestond Chris niet. Zoek je iemand in een stadje als Montagu in Zuid Afrika, vraag je het aan iemand niet aan Google.

De weg naar Montagu rijd ik voor de tweede keer. De eerste keer met mijn vader nu alleen. Onderweg stop ik voor een spontane fotoshoot met mijn iPhone 7 Plus. Ik merk dat ik vaker foto’s neem van de bus als er weer iets verbeterd is aan de bus.

IMG_1097IMG_1098IMG_1100IMG_1101IMG_1104

De lichtvoetigheid van het gaspedaal doen mij elke op en neerwaartse beweging van mijn rechtervoet concluderen en geloven dat de bus nu echt aan het eind van zijn revalidatieproces zit. Na het vervangen van de remmen, olie en oliefilter zal ik de patiënt genezen verklaren en hem officieel goedkeuren voor de reis naar Addo Elephant Park.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: