Next Exit

26 aug

26aug2016.001Als nieuwsgierigheid de brandstof is voor je creatief vermogen, heb je je discipline nodig je aan de verkeersregels te houden en je vasthoudendheid om overbodige obstakels te overwinnen. Je moet samenwerken met de technologie en medeweggebruikers  om uiteindelijk je doel te bereiken. Stel je even voor dat je jezelf drie keer hebt gekloond en je met zijn vieren onderweg bent. De een weet dingen, de tweede kan dingen, de derde heeft dingen gedaan en de vierde wil dingen.

Een auto met 4 personen erin. Ik probeer me voor te stellen hoe dat is en hoe dat in zijn werk gaat. De een zegt “Ik wil zwemmen en afkoelen” waarop een ander reageert met “Ik weet waar dat kan; in Burgh Haamstede en ik weet ook hoe dat moet, zwemmen. De derde antwoordt met “Ja, daar ben ik wel eens geweest. Dat is leuk en je kunt er inderdaad zwemmen” De laatste, die achter het stuur zit,  vraagt aan die weet waar je kunt zwemmen waar hij heen moet rijden. Dat kan hij namelijk; autorijden.

Het is toch een wonder dat zij een uur later aankomen en een duik in de zee maken.

Maar wat als die vier nu geen eindbestemming hebben maar wel gemotiveerd zijn om hun Kennis (wat ze weten, willen, kunnen en gedaan hebben) in te zetten om de huidige situatie te transformeren in een gewenste situatie.

Ik ben al schrijvend op een rotonde beland zonder afrit.

 

2 Responses to “Next Exit”

  1. Vlugo 27 augustus 2016 at 7:46 AM #

    Een rotonde zonder afrit? Vervelend als er ene moet plassen.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: