Bowie met pickles, rode ui, cheddar, Heinz ketchup, salade en frieten

12 feb

IMG_3090

Een week na het overlijden van David Bowie jl. zag ik de eenmalige vertoning van de documentaire over de tentoonstelling van David Bowie. Een maand daarvoor had ik al besloten om een opdracht voor de Minerva Art Academie afgelopen woensdag  te combineren met een bezoek aan de tentoonstelling in het Groninger museum, de laatste kans om deze tentoonstelling te zien. De tentoonstelling laat op een indrukwekkende manier de veelzijdigheid van Bowie zien en duikt diep in het creatieve maakproces van dit megamultitalent.

IMG_3101Aan het eind van de tentoonstelling zag ik het periodiek systeem van Bowie hangen en maakte er 3 foto’s van, ondanks het fotoverbod. Enigszins teleurgesteld bekeek ik later, de met mijn iPhone 6 gemaakte foto’s die door het gebrek aan licht niet goed leesbaar waren. Ik maakte de illegale foto’s omdat ik niet zeker wist of het periodiek systeem van David Bowie wel vindbaar zou zijn online. Beetje naïef natuurlijk. Ik tikte net “periodic table of bowie” in in Google en vond hem direct. Echter ook niet goed leesbaar.

periodictablebowie

Gelukkig vond ik ook een link naar een fantastische uitleg van een de curatoren, Geoffrey Marsch.


<p><a href=”https://vimeo.com/108833256″>The Periodic Table of David Bowie, a clip from &quot;David Bowie is&quot;</a> from <a href=”https://vimeo.com/voicemediagroup”>Voice Media Group</a> on <a href=”https://vimeo.com”>Vimeo</a&gt;.</p>

De tentoonstelling is verlengd tot 10 april 2016. Mocht je willen gaan dan moet je vooraf, online een kaartje kopen. Zeker de moeite waard voor iedereen die zich wil verdiepen in het maakproces van een multidisciplinair creatief.

 

De expositie was emotioneel en indrukwekkend. Gelukkig vond ik troost in een Bowie Burger in het Mendini restaurant van het museum en de ruim drie uur durende treinterugreis.

IMG_3112IMG_3111

Naast mij ligt een stapeltje DVD van goede vriend Daniel. Twee van de 7 zijn van Bowie. Ik voel een memorial aankomen. Want Bowie will stay noticed. Maybe more than ever.

IMG_3091

Bowie exit?

IMG_3097

It’s just a new beginning.

 

 

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: