Overal voor iedereen

13 dec

HUMAN_963.001

Afgelopen vrijdag wilde ik eigenlijk Human laten zien. Het leek me een mooie aanvulling op de les Zingeving die ik had voorbereid. Zingeving is een van de 6 vaardigheden die Daniel Pink beschrijft in zijn boek “Een compleet nieuw brein.” Om te overleven in een wereld van overvloed waar arbeid uitbesteed wordt aan goedkope lonen landen en computers veel werk overnemen, moeten we hier in het Westen onze rechterhersenhelft vaardigheden ontwikkelen, zegt Pink; Design, Story, Play, Sympfony, Empathy en Meaning.

En bij Zingeving dacht ik aan Human, de documentaire van filmmaker en kunstenaar Yann Arthus-Bertrand. Hij verzamelde 3 jaar lang de emotionele verhalen van meer dan 2.000 mannen en vrouwen uit 60 landen. De emoties, de tranen, de glimlachen, de dromen en worstelingen zijn wat ons allemaal verbindt en maakt het een tijdloos en prachtig meesterwerk.

“I dreamed of a film in which the power of words would resonate with the beauty of the world. The movie relates the voices of all those, men and women, who entrusted me with their stories. And it becomes their messenger.”

De film is geproduceerd door de GoodPlanet Foundation en gefinancierd door de Bettencourt Schueller Foundation, TV France 2 en Google en toegankelijk voor een zo breed mogelijk publiek overal ter wereld.

Dit project verdient het om bekeken en gedeeld te worden.

Meer info: http://www.human-themovie.org

En kijk de 3 delen (bijna 4,5 uur) hier.

Fijne zondag, fijn leven.

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: