Overzicht

3 dec

overzicht_953.001

Ooit zei een kunstcriticus dat je een werk van Van Gogh niet alleen kon zien. Dat je het hele oeuvre moest bekijken om de ontwikkeling van Van Gogh te kunnen zien. Precies een week geleden interviewde ik Carel Blotkamp over Piet Mondriaan en deelde dat verhaal. Hij was het er niet mee eens. Hij vond dat elk werk zijn werk moest doen, op zicht zelf staat. Ik weet niet meer precies hoe hij het verwoordde maar daar kwam het op ongeveer op neer.

Toch leek het me heel interessant om al Mondriaans werk in een soort time lapse te zien met name omdat het in onderwerp en kleurgebruik zo’n bijzondere ontwikkeling heeft doorgemaakt.

Ik vond dit.

Oordeel zelf:

 

 

 

One Response to “Overzicht”

  1. D*J*K 4 december 2015 at 9:38 PM #

    Waanzinnig! Thanks!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: