Who says you need to buy a guitar.

29 nov

spijkeropdekop_949.001

Gisteren gaf ik 4 presentaties van een half uur over het Hoe, Wat en Waarom  van creativiteit op de open dag van HKU in het geweldige nieuwe pand aan Oudenoord in Utrecht. Vier keer hetzelfde verhaal vertellen vind ik elk jaar weer een uitdaging want het gevaar bestaat dat je op een gegeven moment jezelf hetzelfde verhaal hoort vertellen. Voor mij is dat het bewijs dat ik uit mijn Flow ben. Mijn Kennis (wat ik Weet, wat ik Kan, wat ik Gedaan heb en wat ik Wil m.b.t. Creativiteit) is dan niet meer in balans met mijn Uitdaging, mensen iets leren, inspireren over creativiteit.

Flow_Senia_Maymin

Je belandt in het Boredom domein dus moet je je uitdaging vergroten om omhoog te bewegen richting je Flow.

Een van de manieren waarop ik dat doe is het begin van mijn presentatie veranderen. De reacties en mijn interpretatie van het publiek zetten mij dan vanzelf op andere sporen en verhalen.

Zo begon ik gisteren een keer met deze:

Een keer met mijn verhaal van de werkloze waterbakker.

Een keer met mijn kennismaking met het Mediamarkt Systeem.

En een keer met mijn naam. Dat ik meer initialen heb dan mijn roepnaam Cor: B.C.A.M. Om te vervolgen met:

Kortom ik maak het mezelf moeilijk om maar niet in de valkuil van herhaling te vallen  en weer in mijn Flow te komen.

Ik moet dan altijd denken aan Jack White van de voormalige White Stripes.

Nu denk ik niet dat hij tijdens een concert 4 keer hetzelfde nummer speelt maar sommige nummers wel heel vaak heeft gespeeld. Hij heeft ook een manier gevonden om in zijn  Flow te blijven. Hij speelt op een hele crappy gitaar waardoor het een echte uitdaging is om daar een goede sound uit te krijgen. Verder zet hij zijn gitaarversterker net buiten bereik zodat hij letterlijk een stap verder moet zetten.

Ik kan nog een hoop leren van Jack White. Om te blijven spelen moet je jezelf soms een overbodig obstakel opwerpen.

Jack White slaat de spijker op de kop.

One Response to “Who says you need to buy a guitar.”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Over zwemmen in de flow - Elja Daae - 8 juli 2016

    […] is wel iets voor nodig. Mijn vriend Cor heeft het vaak over flow en hoe alle ingrediënten voor Flow aanwezig moeten zijn. In dit geval was dat zo: ik wist net genoeg en had net genoeg uitdaging. Zo kwam ik in mijn […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: