De laatste Mondriaan

27 nov

DELAATSTEMONDRIAAN_947.001

In beeld:

IMG_1292IMG_1298IMG_1302IMG_1304IMG_1306IMG_1309

In woorden:

Gisteren reed ik op de fiets naar het huis van Mondriaankenner Carel Blotkamp en kwam ik een  Mondriaaneske muurschildering tegen.

Ik was 10 minuten te vroeg dus zat ik op de stoep in het zonnetje te wachten uitkijkend op mijn vouwfiets die daar zo mooi tegen de prachtige  lantarenpaal stond.

Ik kon het niet laten om dit tafereel ook vanuit kikkerperspectief te fotograferen.

Om precies 14.30 trok ik twee keer aan de bel waarop de vrolijk glimlachende Carel Blotkamp de deur opende en we afdaalde in de gezellige keuken in het onderhuis waar we twee uur praatten en Carel tussen neus en lippen door een ruimtelijk visuele game ontwikkelde doordat hij er achter kwam dat door op de vierkantjes te drukken je ze voor of achter elkaar kon plaatsen en zo een ruimtelijk effect kon creëren.

Carel Blotkamp maakte een Mondriaan. Die is nog niet af. Net als Mondriaan’s Victory Boogie Woogie, het laatste werk van Mondriaan.

Het laatste werk. Het onderwerp van Carel Blotkamp’s nieuwe boek. Hopelijk niet zijn laatste werk.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

%d