Tweeluik

26 nov

tweeluik_946.001

“Cor, wat doe je zoal als je geen inspiratie hebt om te schrijven?”

Ik pak dan een boek, een blad of mijn foto’s op mijn iPhone en voel waar ik het meest boos, blij of verbaasd van wordt.

“Kun je misschien een voorbeeld geven?”

Gisteren was ik bij een goede vriend. Een echte moderne kunst liefhebber. Ik liet hem dit werk van een Nederlandse fotograaf zien dat onlangs in mijn bezit was gekomen:

IMG_1283

Ik had hem mijn iPhone gegeven en hij bekeek het werk uitvoerig door op verschillende plekken in te zoomen om af te sluiten met een goedkeurende blik. Ik voegde er aan toe dat het in het echt 90 x 15o cm was  en “Volkstuin in volle glorie” heette en een samenwerkingsverband was tussen een biologische tuinier van 81 en een fotograaf. Het is de laatste uit een serie die het tweetal de afgelopen 4 jaar hebben geproduceerd.

Toen ik het werk voor het eerst zag had ik de behoefte om uit te zoomen om te zien waar het bord zich bevond en wat er op het bord had gelegen.

Het interessante aan het werk is dat het tweeluiken zijn waarvan elk in het bezit is van een andere eigenaar. Ik heb bovenstaand werk en een Amerikaanse galeriehouder heeft dit werk:

IMG_1282

Toen ik hem dat liet zien wist hij genoeg.

Het was woensdagavond.

 

 

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: