ELEVEN + 7,5 = 15

16 nov

eleven_937.001

Gisteren schreef ik over SIRI en M, de digitale assistenten van respectievelijk Apple en Facebook. Apple werkt met stemherkenning en M met text. Stemherkenning is soms beter dan texten, zoals op plekken waar je beide handen nodig hebt om te sturen bijvoorbeeld. En er zijn plekken waar je beter niet met stemherkenning kunt werken. Zoals in een lift in Schotland.

Zo zat ik laatst vast tussen de 7de en 8ste verdieping en toen ik eruit klom zag ik achter een dossierkast een klein deurtje met een tunnel erachter. En toen ik hier door kroop, belandde ik in het hoofd van acteur John Horatio Malkovich. Gedurende vijftien minuten kon ik vanuit het hoofd van de acteur door zijn ogen kijken en daarbij alles zien en horen wat de acteur deed. Na vijftien minuten werd ik de tunnel uitgeslingerd en kwam ik in de berm van een snelweg terecht.

Andy Warhol zei ooit “everybody will be famous for 15 minutes” maar in welk hoofd zou jij 15 minuten willen zitten?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: