Siri Sucks

15 nov

sirisucks_936.001

Als mijn iPhone 6 Plus aan de lader naast me op het nachtkastje ligt, kan ik zonder hem aan te raken mijn mail laten voorlezen, jou laten bellen (als je in mijn adressenlijst staat) of een afspraak laten maken en in mijn agenda laten zetten. Ik roep dan “Hé Siri” om vervolgens mijn vraag te stellen. Ik vind het met name handig in de auto. Ik kan zo, zonder naar mijn scherm te kijken iemand bellen.

Toch “sucks Siri” volgens een artikel dat ik van de week las in Wired van oktober.

FacebookM_wired

Want Facebook heeft M, de nieuwe digitale assistent die Facebook deze herfst uitrolt. M wordt niet alleen ondersteund door artificial intelligence  maar ook door echte mensen die controleren wat M voor je vindt, dit checkt en eventueel aanvult door wat telefoontjes te plegen, op het web te zoeken, kortom het echt voor je te regelen of op te zoeken. Het systeem registreert op zijn beurt weer alles wat de persoon doet. Leert daar van om op termijn zonder menselijke hulp jou het leven makkelijker te maken. Dat duurt misschien nog tientallen jaren. Maar voorlopig heb je twee assistenten voor de prijs van………je privacy.

Big Brother is watching you?

Facebook is listening to you!

Meer info.

One Response to “Siri Sucks”

Trackbacks/Pingbacks

  1. ELEVEN + 7,5 = 15 | Design Thinking by Doing - 16 november 2015

    […] Gisteren schreef ik over SIRI en M, de digitale assistenten van respectievelijk Apple en Facebook. Apple werkt met stemherkenning en M met text. Stemherkenning is soms beter dan texten, zoals op plekken waar je beide handen nodig hebt om te sturen bijvoorbeeld. En er zijn plekken waar je beter niet met stemherkenning kunt werken. Zoals in een lift in Schotland. […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: