Wonder feedback

6 okt

wonderfeedback_893.001

Afgelopen zaterdag was ik in de Wonderkamers van het Gemeentemuseum Den Haag. Ik schreef daar gisteren en eergisteren over. Vandaag wil ik met jullie mijn feedback delen. Ik doe dat volgens de methode van DASarts, de tweejarige internationale theater masteropleiding in Amsterdam. Ik bezocht drie van de dertien Wonderkamers, alleen die van Mondriaan

Wat werkte er voor mij?

 • ik verzamelde punten die ik kon gebruiken om kunst uit het depot mee te kiezen waar ik zelf een museumzaal mocht inrichten
 • ik werd persoonlijk ‘aangesproken’ en rondgeleid door de directeur van het museum.
 • De kamers spraken alle drie een andere aspect van de kunstenaar/kunstewerk aan. Zo was ik aan het dansen met Mondriaan in New York, leerde ik over zijn werk en leven door middel van een film waarna ik mocht proberen om de door mij in de quiz gekozen werk in chronologische volgorde te zetten en mocht ik aan slag met het werk van Mondriaan waarbij Mondriaan eerst zelf in het werk uitlegde Waarom en Hoe.
 • Elke kamer was een afgerond ‘level’. Aan het eind wist je hoeveel punten je had gescoord
 • De techniek werkte perfect, alles was eenvoudig te bedienen en te begrijpen
 • De vormgeving van de kamers was prachtig.
 • Je ‘werkte’ van buiten naar binnen. Wonderkamers, Depot en het Miniatuurmuseum in het midden. Dit gaf je ook fysiek en qua locatie een gevoel van dat je verder kwam.
 • De techniek werkte feilloos. Ook met veel kids tegelijk. Later vernam ik dat 60 kids tegelijk het spel kunnen spelen.
 • De drie duidelijk verschillende levels; Beleven (Wonderkamers), Kiezen (Depot), Maken (Minimuseum) werkten heel goed omdat je daarmee steeds meer vertrouwen kreeg dat ook jij een conservator van een museum kunt zijn.
 • Het feit dat jij met jouw gemaakte museumzaal iets achterlaat wat door anderen bekeken kan worden
 • De tijd vloog voorbij. Ik heb me geen moment verveeld. Duidelijke tekenen van een Flow ervaring. Mijn kennis over Mondriaan werd continu in balans gebracht met nieuwe uitdagingen.
 • Aan het begin typte je je naam in en maakte je een foto van jezelf die later terug kwam in het spel. Bijvoorbeeld als je met een scherm bezig was. Dan zag je dat die door mij gereserveerd was.
 • De vriendelijke en duidelijke uitleg bij de info balie.

Dit waren 13 punten die voor mij werkte, Voor elke kamer 1. Ik heb nog 10 kamers te bezoeken. Aanstaande zaterdag om 12.00 ga ik weer. Wie gaat er mee?

2 Responses to “Wonder feedback”

Trackbacks/Pingbacks

 1. 我想與大家分享這個頁面。 | Design Thinking by Doing - 7 oktober 2015

  […] zaterdag was ik in de Wonderkamers van het Gemeentemuseum Den Haag. Ik schreef daar gisteren, eergisteren en zondag ook al over. Vandaag wil ik met jullie mijn laatste feedback delen. Ik doe […]

 2. Hier, hier, hier en hier | Design Thinking by Doing - 26 juni 2016

  […] gaan de Wonderkamers bezoeken. Ik schreef daar al eerder over. Hier, hier, hier, hier en […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: