Niet doen. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 873/1.111

14 sep

nietdoen_873.001

Vanavond vlieg ik naar Milaan om daar morgen en donderdag les te geven. Woensdag ga ik naar de wereldtentoonstelling en vrijdag, zaterdag en zondag naar de Biënnale in Venetië. Daar ga ik op zoek naar welke overbodige obstakels mij worden opgeworpen om iets te leren over kunst. Beyond the white cubicle en verder dan het naambordje naast de werken. Uiteraard zal ik uitgebreid verslag doen. Met deze belofte creëer ik zelf een obstakel die, zo wijst het verleden uit, onoverkomelijk is. Dus hierbij geen beloftes. Zeggen of schrijven dat ik iets ga doen is een bijna 100% garantie het niet te doen. Net zoals tegen jezelf zeggen dat je iets gaat doen zoals stoppen met drinken, roken of snoepen. Onze hersenen kunnen niet zoveel met het woordje niet. Dus houd ik mijn mond en doe dingen om achteraf te zeggen “ik heb het gedaan.” Of misschien moet ik wel helemaal mijn mond/pen te houden.

Mag ik deze maandag dan afsluiten met een vraag. Iemand nog tips? Of dingen die ik NIET moet doen op de wereldtentoonstelling of op de Biënnale?

3 Responses to “Niet doen. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 873/1.111”

 1. Hugo 14 september 2015 at 8:04 AM #

  DOEN: op de biënnale wordt in de horeca een dienblad (plateau) gebruikt van de firma ROLTEX. Heet de Earth tray wave. Locale duurzame en MVO producent hier in Aalst. Heel trots op hen. Ze durfden maken wat ik tekende. En ze durfden materiaal sourcen wat ik voorstelde. Maak je een foto?

 2. Els 14 september 2015 at 8:45 AM #

  De lucht is blauw
  Het gras is groen
  Dus…ga gewoon wat doen …

 3. moniek tersmette 14 september 2015 at 6:11 PM #

  ga niet met de publieksboot van de luchthaven naar venetie. neem een prive boot. kost wat maar je hebt ook wat. veel plezier

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: