Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 856/1.111

27 aug

brik_856.001

Een tijdje geleden werd mijn fiets gestolen. Een CORtina. Gelukkig was ie verzekerd zodat ik niet op een brik hoef te gaan rijden. Toch rijd ik binnenkort op een brik en niet op een CORtina. Een brik met een hoofletter B en zonder ketting. Een fiets zonder ketting? Ja! De Brik is een Nederlands ontwerp en heeft een cardanas. Dat vond ik toch meer bijzonder dan een CORtina Blau met de verlichting in de achteras. Ik ben blij met mijn nieuwe fiets. Moet alleen de leverancier nog even bellen dat ik geen verlichting op het achterspatbord wil. Dat is lelijk, haalt de lijn uit de fiets. Ik ga sparen voor LED verlichting in de zadelpen en een naafdynamo voor het voorlicht. Thuis sloeg ik de folder open van Brik en stond er dit:

“As a kid I had a dream – I wanted to own my own bicycle. When I got the bike I must have been the happiest boy in Liverpool, maybe the world. I lived for that bike. Most kids left their bike in the backyard at night. Not me. I insisted on taking mine indoors and the first night I even kept it in my bed.”

Mijn Brik ligt straks niet naast me in mijn bed. Daar ligt de mooiste vrouw ter wereld.

BRIK-Sec-Heren-Matzwart-3V

3 Responses to “Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 856/1.111”

  1. De Beschermheer 27 augustus 2015 at 7:13 AM #

    Wat een apart ontwerp. Er zitten maar liefst drie buizen te veel in. Als ik toch érgens allergisch voor ben, is het wel te veel buizen in een frame. Als ik Design Ombuds Man was, zou ik er een briefje aan wijden :). Maar hij stapt wél makkelijk op als je een rokje aan hebt, Cor.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: