It’s not a caravan. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 849/1.111

18 aug

itsnotacaravan_849.001

Een jaar of 10 geleden had ik een geweldig idee. Ik ben altijd heel productief in het vliegtuig. Zeker op lange vluchten. Ik hoef nergens aan te denken want eten en drinken is geregeld. Je hebt geen internet en mail, wat ik zo af en toe een verademing vind en als ik geen zin meer heb om te werken of te lezen, kijk ik een film. Misschien komt het omdat je geen kant op kunt. Letterlijk en figuurlijk. Dus ik bedacht dat het heel gaaf zou zijn om op een hoog gebouw in de buurt van een vliegveld een grote Boeing te plaatsten waar je voor een paar uur een stoel kunt huren en lekker kunt werken. Natuurlijk is het 24 uur per dag geopend en je kunt er alle vliegtuigmaaltijden van alle vliegtuigmaatschappijen bestellen. En natuurlijk de nieuwste gadgets uitproberen en taxfree kopen. Leuk idee Cor. Maar heb je het toen opgeschreven, uitgewerkt en geprototyped? Uuhhhh. Nee. Een goed idee is een punt waard. Een prototype 1.000 punten leerde ik ooit van Jeroen de Bakker. Ik moest aan bovenstaand verhaal denken toen ik vanochtend wakker werd in de Airstream Caravan in Kaapstad. Op het dak van het Granddaddy Hotel op Longstreet. Ik denk dat dit de gekste plek is waar ik ooit mijn blog post geschreven heb. Temidden van 6 Airstream Caravans op een dak. Vanavond vliegen we weer terug. Zit ik weer 11 uur ‘vast’. Heerlijk. Maar nu nog even genieten van onze caravan. Oh nee. It’s not a caravan it’s a land yacht, zoals op de Airstream staat. Maar hoe heet een Airstream op een dak? Rooftop yacht?

DSCN3037

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: