Status bediening. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 847/1.111

15 aug

De vakantie zit er bijna op. Wat een toptijd. Ik weet nu officieel zeker dat ik heel goed met een auto de wereld rond wil reizen. De afgelopen 5 weken heb ik zo’n 4.500 kilometer in Zuid Afrika en Namibië rondgereden. In rooftoptent en luxe suites, me laten bedienen en zelf gebraaid, veel gefotografeerd en veel geleerd van de beste leraar die ik nooit gehad heb Will Gompertz, een nieuw schrijfexperiment voltooid waar ik eigenlijk wel mee door wil. En, niet te vergeten, eindelijk de BBC serie van Alain de Botton gekeken. (dankjewel Ria!) over de filosofie van reizen, architectuur en status anxiety. En in het kader van status verhogende zaken snap ik niet dat er nog geen TV fabrikant is die een geweldig goed werkende en prachtige afstandsbediening heeft gemaakt die men niet in een laatje of achter de TV legt maar als een prachtig koffietafelboek nonchalant op tafel legt. Mensen doen rare dingen om hun status te verhogen dus waarom niet. Over afstandsbedieningen gesproken. Deze kwam tegen en heeft een knop die ik niet eerder zag. Een beetje vergelijkbaar met de Order Pizza knop waar ik eerder over schreef.

Zie je hem?

DSCN2960

Geef een reactie

%d