Geweldig, Uitstekend, Tien. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 829/1.111

28 jul

EENTIEN_829.001

Ik heb een tip voor alle toekomstige afstudeerders, inclusief mezelf. Op momenten dat je persoonlijk wordt beoordeeld met een cijfer tussen de 1 en de 10 draag dan een shirt met een grote 8 of 9 en waarom niet een 10 erop. Word je beoordeeld met een onvoldoende, voldoende, goed, zeer goed of uitstekend zou ik, denk ik, gaan voor groot EXCELENT op mijn shirt. Gebruik in je presentatie zoveel mogelijk woorden die passen bij een uitstekende, geweldige prestatie. Steve Jobs wel eens bekeken? Na het bekijken, of bijwonen van een van zijn keynotes is het psychologisch  gezien bijna onmogelijk om Apple slecht te beoordelen:

Mocht je echt twijfelen of je die voldoende wel gaat halen,vraag dan of een aantal medestudenten achter je gaan staan en alleen maar ja knikken en glimlachen. Succes gegarandeerd!

In het uiterste geval geef je je beoordelaars een potlood en vraag of ze bij wijze van experiment tijdens je presentatie erop willen bijten.

Echt waar. Traditioneel leren en presenteren is zo 2013. Primen! That’s the way to GO GO GO. Mocht het allemaal toch niet gelukt zijn geef dan je feilbare denken de schuld en stuur Daniel Kahneman een mailtje. Ik doe nu het potloodje uit mijn mond houd de glimlach nog wel even op mijn mond. Wat een uitstekende, zeer geslaagde post heb ik weer geschreven. Een 10 Cor.

One Response to “Geweldig, Uitstekend, Tien. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 829/1.111”

  1. Els 28 juli 2015 at 7:53 AM #

    En steve had geen cijfers nodig op z’n shirt ;-)))

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: