Offline wildlife. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 824/1.111

19 jul

OFFLINEWILDLIFE_824.001

UBER en AIRBNB zijn, denk ik, de meest gebruikte voorbeelden van bedrijven die een grote impact hebben op bestaande spelers in de markt. In dit geval de taxi en reiswereld. Ik heb nog nooit gebruik gemaakt van UBER maar wel regelmatig van AIRBNB. En ik ben fan, waarom? Het is snel, makkelijk en het werkt. Zo ben ik op dit moment in Zuid Afrika en boekte al mijn verblijven via AIRBNB. Snel, makkelijk en het werkt. En wat mijn vriend Jacco altijd zegt over zijn Garmin, kan ik nu zeggen over AIRBNB: “Zonder AIRBNB was ik hier nooit gekomen.” Maar het meest bijzondere van AIRBNB vind ik het feit dat ik nog nooit een reclame van ze heb gezien. Ik weet eigenlijk niet eens van wie, waar of wanneer ik voor het eerst van AIRBNB gehoord heb.

Toen we 12 jaar geleden voor het eerst in Zuid Afrika waren, reden we van Durban naar Kaapstad met een boekje “Coast to Coast” met een aantal Bed&Breakfast adressen. Nu heb ik de AIRBNB app op mijn iPhone die me gisteren tussen Johannesburg en het Krugerpark meldde dat we “meer dan welkom waren bij Olger”. Ik zit te genieten van het uitzicht. We gaan zo naar het Krugerpark. Niet geboekt via AIRBNB maar via een live chat op de site van het park. In 12 jaar is er een hoop veranderd en ze zeggen dat het steeds sneller gaat. Laat maar komen die “snelle, makkelijke en goed werkende nieuwe dingen.”

Maar nu ga ik offline, wildlife kijken.

One Response to “Offline wildlife. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 824/1.111”

  1. Annette 19 juli 2015 at 8:09 AM #

    Ben ook fan. Have fun!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: