It’s a rental. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 823/1.111

18 jul

itsarental_823.001

Vorig jaar rond deze tijd fietste ik samen met Brauchhaussen o.a. de Stelvio en de Mortirolo. Gisteren zat ik weer voor het eerst op de fiets. Geen 7,6 kilo lichte carbon racer maar deze:

DSCN1728

En verder was alles geregeld. Het eten (meat from the cowhead),

DSCN1789

het drinken (bier met yoghurtsmaak) uit een kalebas

DSCN1784

en zelfs de tandpasta stond langs de kant van de weg.

DSCN1793

Mijn zoon en ik fietste in Soweto en vertrokken twee uur later in onze rental car naar, wat mijn zoon het grootste en meest luxe shopping center noemde, waar ie ooit geweest was. In Sandton shopping center aangekomen stapte we in de parkeergarage uit de auto en werd ik aangesproken door een vriendelijke jongedame die vroeg of ze mijn auto mocht wassen. Toen ik haar aan zag komen lopen met haar hesje aan dacht ik eerst “ze zal me toch niet komen vertellen dat ze mijn auto in de gaten gaat houden”, iets wat heel gebruikelijk is als je je auto buiten op straat zet. Maar toen ze me meldde dat ze de auto wilde wassen dacht ik wat een goed idee maar bedankte vriendelijk, keek haar aan en zei: “It’s a rental” om er glimlachend aan toe te voegen “Good luck today.” waarop zei breed lachend antwoordde: “Thank you sir.”

Vervolgens liepen Noah en ik de shopping mall in en na een meter of 70 maakte ik een dolletje met Noah en stonden net iets te lang te huggen, Noah inmiddels met zijn armen slap naast zijn lijf….”Paaaaaaaaap” mompelend.   We liepen verder en ik hoorde een vrouwenstem “Sir sir….” roepen. Ik draaide me om en daar kwam de dame van de carwash aangerend……met mijn portemonnee in haar hand vragend “Sir is this yours?” De rits van mijn rugzak stond open en bij het uitstappen was mijn portemonnee met al mijn pasjes, geld en rijbewijs eruit gevallen. Zonder aarzelen gaf ik haar 100 rand.

Later die dag vroeg ik me af of ik haar niet meer had moeten geven en of ze hem ook terug had gebracht als ik niet vriendelijk gelachen had en haar even kort had aangesproken. Of was het het zinnetje “It’s a rental” die haar had doen besluiten om achter me aan te rennen met mijn portemonnee. En wat als ik donker was geweest?

Dus lieve menschen. Pas op uw portemonnee in Johannesburg

Geef een reactie

%d