Klinkt lekker, maar. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 821/1.111

16 jul

klinktlekkermaar_821.001

Gisteren vroeg ik me af of er WIFI zou zijn in het vliegtuig. Da is nie WIFI nie in die vliegtuig naar Johannesburg. Wel kwam ik een andere innovatie tegen van KLM en ik moet zeggen dat ik daar heel erg van genoten heb. De beste innovatie sinds de komst van mijn iPhone. Ik was niet de enige die er gebruik van maakte. Voor, rechts en links van mij maakten ze allemaal gebruik van de vernieuwing. Het maakte mijn reis een stuk plezieriger en persoonlijker. Ik ben voor mijn gevoel nog nooit zo snel in Johannesburg aangekomen. Want van de 11 uur vliegen zit ik toch gewoon bijna 11 uur in een vliegtuigstoel. Te lezen en films te kijken. En die innovatie van KLM heeft met name het filmkijken flink verbeterd. Kort na het opstijgen kregen we namelijk een koptelefoon aangereikt met een vriendelijke glimlach en de woorden “alstublieft uw koptelefoon.”

Verpakt in plastic zat een blauw witte koptelefoon met het KLM logo erop. Niet bijzonders zou je denken. Echter het stekkertje met de twee pootjes kun je loshalen. Ik heb mij wel eens afgevraagd waarom er twee pootjes aan zaten en ik denk dat dat nog uit de tijd komt dat die koptelefoons redelijk duur waren en het was zodat de mensen de koptelefoon niet meenamen omdat ze er niets aan hadden met die twee pootjes. Enfin de twee pootjes zitten er nog steeds aan maar nu kun je het stekkertje lostrekken en aan je eigen koptelefoon vastmaken waardoor je met je eigen koptelefoon naar de films of muziek kunt luisteren.

DSCN1699

En wow! Wat een verschil is dat. Topidee. Ben nog nooit zo blij geweest met mijn eigen koptelefoon.

Maar wat ik me nu afvraag, in het kader van duurzaamheid, waarom de stewardes niet vraagt of ik een KLM koptelefoon wil of mijn eigen koptelefoon wil gebruiken?

Hoort u wat ik zeg?

2 Responses to “Klinkt lekker, maar. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 821/1.111”

  1. Johan 17 juli 2015 at 12:47 PM #

    Vlieg je vaak, en heb je je eigen koptelefoon het liefst op, voor ongeveer een Euro heb je een adapter.

    • cornoltee 17 juli 2015 at 6:33 PM #

      Johan, waarom zou ik er een kopen als ik er net een van KLM heb gekregen?

Geef een reactie

%d