Dit is (g)een Toeval. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 787/1.111

9 jun

toevallig_787.001

Afgelopen zaterdag was ik op zoek naar een Mondriaan of van der Leck in het Boymans van Beuningen. Ik vond een Mondriaan en belandde aan het eind van mijn wandeling in het werk van Richard Serra. Ik had het werk van Serra voor het eerst gezien in het Guggenheim in Bilbao. Ik was er duizelig geworden door door zijn meters hoge en lange op zichzelf staande stalen platen te struinen. Daarmee vergeleken voelde de twee ‘wandjes’ op de begane grond van het Boymans toch een beetje “klein” en vond ik niet dat het werk tot zijn recht kwam. Totdat het werk werk tot leven kwam en ik met behulp van een circa 12 minuten durende multimediale ervaring met foto’s, filmfragmenten en geluid, meegenomen werd in het verhaal over ‘Wassende bogen’ en kunstenaar Richard Serra. Een wandeling langs de museumgeschiedenis van het werk. Echt een geweldige ervaring. De mooiste kunstpresentatie die ik ooit beleefd heb.

HKU bracht me via de master die ik er volg in contact met Serra door mijn studiereis naar Bilbao. Mijn playtest voor het vak nieuwe geletterdheid binnen de master bracht me in het Boymans. Toeval? Tuurlijk niet.

Lees ik net op de site van Boymans dat de multimediale presentatie is ontwikkeld in samenwerking met IJsfontein. Het bedrijf  waar mijn docent nieuwe geletterdheid Evert Hoogendoorn werkt. Toeval? Tuurlijk niet.

One Response to “Dit is (g)een Toeval. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 787/1.111”

  1. els 9 juni 2015 at 8:25 AM #

    dat ziet er gaaf uit 🙂

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: