Wisseltruc. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 736/1.111

19 apr

WISSELTRUC736.001

Vandaag liet mijn 6 jarige privé tekenares Vita de inhoud van haar spaarblik zien. Welgeteld € 6,05. Ik voelde de directe behoefte om een kleine donatie te doen. Dus liep ik naar mijn portemonnee en zag dat ik alleen briefjes van 50, 20 en een van 10 had. Een donatie van 5 euro leek me pedagogisch en financieel verantwoord. Ik moest natuurlijk ook broer Daan een gelijke   donatie doen. Ik besloot duidelijk zichtbaar voor Vita en Daan het tientje doormidden te scheuren en beiden een half tientje te geven.

Alsjeblieft Vita en Daan vijf euro.

Ze waren er zichtbaar verward door.

daan5euro

Totdat ik Daan vertelde dat hij zijn half tientje misschien kon ruilen voor 5 euro muntgeld uit Vita’s spaarblik. Het duurde even voordat hij doorhad dat dat een eerlijke deal was omdat Vita dan wel een heel tientje had en hij slechts 5 euro.

daanblij

Bedenk dus goed wat je met je laatste tientje doet.

En bedenk goed wat je met een half tientje doet.

One Response to “Wisseltruc. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 736/1.111”

  1. CAROLINE VAN EIJKEN 19 april 2015 at 8:09 PM #

    Scheuren scheuren scheuren… Wat is dat toch met jou? Wel heel theatraal! Caro

    Verstuurd vanaf mijn iPhone

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: