Never waste a good crisis. Design Thinking by Doing verhaal 676/1.111

14 feb

billkill675.001

Toen ik vorig jaar niet schreef op vrijdag de dertiende werden er net geen kamervragen gesteld. Gisteren niet een reactie. Echt trouwe lezers weten dat ik niet schrijf op vrijdag de dertiende. Niet trouwe lezers missen een van de 676 verhalen niet. Logisch. In deze wereld van overvloed heb je wel wat anders te doen dan mijn blog te lezen. De krant bijvoorbeeld. Oftewel slecht nieuws. Ik ben er 30 geleden mee opgehouden. Eerlijk gezegd ben ik er nooit aan begonnen. Op pagina 3 werd ik al depressief. De krant gebruiken om uit te zoeken iets leuks te gaan doen is ook niet te doen. Heb ooit geprobeerd een activiteit uit te zoeken in de bijlage van de de Volkskrant. Ik sloeg hem open en in Dordrecht gefrustreerd weer dicht. Niet te doen. Te veel. Ik ben dan ook echt heel blij met de crisis in de culturele sector. Culturele sector? Elke sector! In een wereld die vraagt om vernieuwing is een crisis een geschenk uit de hemel. Je hebt eindelijk een reden om het anders te doen. Echt anders. Je kunt niet langer met dicht geknepen poeperd onder de systeemplafondsblijven rennen. Ik ben bijvoorbeeld heel nieuwsgierig wat er nu feitelijk veranderd is bij V&D. Behalve dat er weer geld in gepompt is. Wat wordt er in de mensen gepompt? Ze moeten blijkbaar iets anders gaan doen want aan alle kanten wordt er aan hun boom gezaagd en geknaagd.

Ik ben bijvoorbeeld heel benieuwd naar wat Bill Hicks, de helaas veel te vroeg overleden standup comedy kunstenaar voor advies aan V&D zou geven. Hicks wilde zijn publiek namelijk vermaken, maar meer nog wakker schudden, openstellen voor nieuwe ideeën en kritischer maken ten opzichte van alles wat ze werd voorgeschoteld in het dagelijkse leven. Een kenmerkende uitspraak van Hicks is “I don’t mean to sound cold or cruel or vicious, but I am, so that’s the way it comes out”.

Ik zou liever Bill dan het reclameburo om advies vragen. Bill ook.

ps

Als je Bill ziet aan welke joker denk je dan?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: