It’s not what I say. It’s what Allan says. Design Thinking by Doing verhaal 663/1.111

31 jan

ALLANSAYS663.001 Afgelopen donderdag ‘ontsloegen’ we 80 deelnemers aan de eerste Europese conferentie over ondernemersschaps onderwijs. Een van de getroffene was Allan Gibb.  Professor Allan Gibb is de voormalig directeur van het  Small Business Centre van de Durham Universiteit. in 2009 ontving hij de  Queen’s Award for Enterprise Promotion en in 2012 ontving Gibb de eerste European Entrepreneurship Education Award van het Sten K. Johnson Centre for Entrepreneurship in Zweden. Als bruggetje met de vorige spreker toonde ik een quote op het scherm met de vraag van wie is deze quote? allangibb.001 Niemand wist het. En toen ik het Allan vroeg moest ook hij het antwoord schuldig blijven. Om de zaal niet langer in onwetend te houden drukte ik op de afstandsbediening en langzaam verscheen de naam onderaan de quote. allangibb.002.jpg.001 Hilariteit alom. Het was ook niet zo gek dat Allan zijn eigen quote niet herkende. De man is een wandelende encyclopedie met een schat aan (levens)ervaring. Als hij eenmaal begint te praten…….Aan het einde van de conferentie grapte Immo en ik nog dat als je bij Allan in de taxi naar het vliegveld zou belanden je nog even een privécollege zou krijgen. Enfin ik stapte op de trein en Immo in de taxi. Jawel met Allan. En Immo’s taxirit werd zelfs verlengd met een vlucht naar Amsterdam met niemand minder dan Allan Gibb naast hem. ’s avonds laat kreeg ik een whatsapp van Immo dat hij een bijzonder gezellige middag met Allan had gehad. Hij bleek telefoonloze voetballiefhebber en zeer enthousiast over onze bijdrage. “One of the best ways of learning to know each other on the level of drive.” Toe maar. It’s not what we say. It’s what Allan says.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: