Onzin. Design Thinking by Doing verhaal 654/1.111

22 jan

onzin654.001.jpg.001

De Golden Circle van Simon Sinek is voor velen een inspiratiebron  (geweest) om eens goed na te denken over zichzelf en het bedrijf of de baas voor wie ze werken. Heel in het kort komt het simpele modelletje er op neer dat de leiders van gisteren, vandaag en morgen allemaal een ding gemeen hebben. Een sterk geloof in wat ze doen. Een duidelijke visie van waar ze naar toe willen. Misschien wel de belangrijkste eigenschap van een leider. Want een leider die niet weet waar ie naar toe wilt, kan niet leiden. Als je zo iemand gelooft hoef je niet eens precies te weten hoe (How) hij of zij dat precies voor zich ziet en wat (What) daar precies voor nodig is.  Je sluit je aan bij een visionair omdat je hem of haar gelooft en niet omdat je precies weet hoe ie dat precies doet. Daar heeft ie jou voor. Dat betekent dus niet dat je als een mak schaap achter hem aan moet lopen want daar heeft je grote leider natuurlijk niet veel aan. Het gaat de echte Grote leider namelijk niet om zichzelf maar om die droom. En die droom is groot genoeg om zelf op pad te gaan. Je eigen dromen waar te maken. Toch lijkt het wel of het waarmaken van die droom steeds moeilijker wordt. De wereld om ons heen wordt steeds complexer en veel merken houden ons een ideaal beeld voor dat maar voor weinigen weg gelegd is. Gelukkig kunnen we altijd en overal achter onze beeldschermen vluchten in virtuele werelden waar we ons zelfbeeld makkelijk even oppoetsen met het uitdelen van wat likes en het verspreiden van grappige, geile, grove en gewelddadige filmpjes. Onze Golden Circle scheen nog nooit zo hard maar is het puur goud of een dun vergeeld laagje chrome?

Onderaan deze pagina kun je deze pagina liken. Doe je vast niet. Ga maar gauw wat onzin liken.

Of kijk nog een keer Sinek.

One Response to “Onzin. Design Thinking by Doing verhaal 654/1.111”

  1. Els 22 januari 2015 at 7:10 AM #

    Like

Geef een reactie

%d