Onbewust. Design Thinking by Doing verhaal 652/1.111

20 jan

ONBEWUST652.001

Ik wou dat de afgelopen week mijn onbewuste keihard aan het werk was geweest met mijn paper over het aansturen van een interdisciplinair team. Dat had gekund omdat het een complex vraagstuk is en ik me met allerlei andere zaken bezig heb gehouden. Echter die andere zaken vroegen zoveel aandacht dat mijn onbewuste niet aan werd gezet voor het werken aan mijn paper. En je onbewuste wordt alleen aangezet bij het uitvoeren van een eenvoudige andere taak. Dat is heel jammer want er zit oneindig veel informatie in mijn onbewuste en het werkt zo’n 200.000 sneller. Tien seconden onbewust nadenken komt  overeen met 23 dagen 24 uur per dag bewuste denkarbeid. Maar nogmaals dan moet je geen andere dingen ‘aan je hoofd’ hebben die veel aandacht vragen. Je moet ruimte hebben voor afleiding. Afleiding door eenvoudige taakjes. Zoals een beetje lezen, potje yahtzee, beetje wandelen. Dus als je gebruik wilt maken van je veel snellere en oneindig veel grotere onbewuste raad ik je aan om eerst alle andere lastige taken te volbrengen.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: