SHITCHAT. Design Thinking by Doing verhaal 627/1.111

26 dec

SHITCHAT627.001

Wat zie je hier?

foto 1

Oke. Een beetje uitgezoomd:

foto 2

Er vielen me twee dingen op aan het ontwerp van Teun Fleskens waar ik in 2010 op zat tijdens de Design Academy graduation show in de Witte Dame in Eindhoven. Het ontbreken van de boom en het kleine houten blokje.

Het origineel is namelijk zo:

chitchat_teun_fleskens

Het bijzondere van het ontwerp is dat de bank beweegt wat de mensen en de boom doet bewegen. Toen ik er zelf op ging zitten ontstond er vanzelf een gesprek met mijn buurvrouw.

In het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht hebben ze de ChitChat ontdaan van het boompje en er een aantal houten blokjes onder gelegd. Ik vraag me af wat Teun hier van vindt en wie er verantwoordelijk voor is in het ziekenhuis.

Ik probeer me voor te stellen wat ik zou doen als ik Teun was. Van zijn originele ontwerp is namelijk niets over. Maar dan ook helemaal niets. Als ik Teun was zou ik me afvragen waarom het ziekenhuis deze actie heeft ondernomen. En aangezien ik me probeer voor te stellen wat ik zou doen als ik Teun was waag ik er even een telefoontje aan. Moment.

Net de receptie van het ziekenhuis aan de lijn gehad. Het blijkt dat kinderen het bankje ziet als een speeltoestel en dat het de eerste dag als een wandelende tak naar de voordeur was bewogen. Iets wat de dame van receptie van te voren al had zien aankomen. Maar zoals ze net zelf zei “Er wordt de mensen die hier werken niets gevraagd. Net als deze balie wordt het gewoon neergezet.” Ze had de eerste dag al gezegd “Dat wiebelding dat wordt wat.”

Maandag maar eens chitchatten met de facilitaire dienst en vragen wie er verantwoordelijk is voor de aanschaf van de ChitChat.

One Response to “SHITCHAT. Design Thinking by Doing verhaal 627/1.111”

  1. Els 26 december 2014 at 10:35 PM #

    Gohhhh…lijkt de hku wel…wordt ook niets gevraagd haha

Geef een reactie

%d