Goud en Diamanten. Dit is Design Thinking by Doing verhaal 609/1001

8 dec

GOUDDIAMANTEN609.001

Gisteren was ik met mijn vrouw bij de voorstelling van verhalenjager Leon Giesen AKA Mondo Leone.

Ik dacht dat het de enige voorstelling was maar er zijn er nog meer.

Za 3 jan: Rotterdamse Schouwburg

Vr 9 jan: Theater De Luifel Heemstede

Vr 30 jan: Theater Bouwkunde Deventer

Het verhaal is té mooi. In de partituur van een muziekstuk zou een code verborgen zitten die de plaats van een nazischat aangaf. Leon Giesen puzzelde zo lang tot hij dacht te weten waar honderd goudstaven en de persoonlijke diamanten van Hitler verborgen waren: midden in een Beiers plaatsje. Het ging hem niet om het geld, hij wilde alleen weten of zijn theorie klopt. Dus kocht hij een goud- en diamantdetector en vertrok naar Beieren. Op allebei de plekken waar volgens zijn theorie iets begraven moest liggen, sloeg de detector uit. Hij ging graven, midden in een straat. De politie greep in en hij moest het gat dichtgooien. Later toonde een geologisch onderzoek aan dat er iets begraven lag. En toen werd het duur en moeilijk. Wat nu?

De schat van Mondo Leone laat zien hoe een gewone man zonder macht of geld, maar gewapend met een goed verhaal, een conservatieve gemeente omkreeg en met steun van duizend mensen een enorm gat liet graven in een Beierse straat. Giesen vertelt zijn verhaal met film en muziek.

Er is iets gevonden. En er is ook weer iets begraven.

Geef een reactie

%d