Geurspoor. Dit is Design Thinking by Doing verhaal 607/1001

6 dec

GEURSPOOR607.001

Design Thinking by Doing. Want de magie zit hem in het doen. Niet alleen maar denken maar doen. Durven te doen. Vooral niet zeggen dat je iets gaat doen. Dat is heel lang mijn saboterende gedachte geweest. Dat ik dacht of zei dat ik iets ging doen. Beter is het te doen en achteraf te zeggen dat je het hebt gedaan.

Een van de redenen dat ik doe wat ik doe is dat ik geloof in het geweldige creatieve potentieel van mensen maar ook weet dat lang niet altijd makkelijk is daar optimaal gebruik van te maken. Denken dat je creatief bent helpt maar doen maakt het verschil. Schrijven op dit blog is mijn dagelijkse training creatief vermogen. Zoals ik al eerder schreef “mijn gedisciplineerde, vasthoudende verbeelding van mijn nieuwsgierigheid.” En als dat anderen inspireert iets te gaan doen is dat geweldig.

Zo schreef ik van de week over de Story Stick en was ik benieuwd welk verhaal de Arominhaler zou opwekken bij een ander. Ik stuurde de Story Stick naar Leeuwarden. En gisteren kreeg ik een verhaal met een intro. Het voelde als een kadootje van Sinterklaas.

“Als eerste wil ik jou nog heel erg bedanken voor het college die je afgelopen maand op het NHL hebt gegeven. Het heeft mij veel inspiratie gegeven omtrent het overwinnen van die kabouter maar vooral ook over het volgen van je eigen dromen. De dagen na die college ben ik mij veel bewuster gaan bezighouden met wat ik nou met mijn leven wil doen, wat mijn dromen zijn enz.
Voor het college van jou zou ik nooit die reactie onder jouw blog hebben geplaatst, te bang om te dromen of om te falen. Nu durf ik dit soort dingen veel sneller aan, gewoon doen en blijven dromen. Wederom, mijn dank voor wat jij mensen brengt en hoe jij ze inspireert met jouw werk.
Ik ben mijn verhaal meteen gaan schrijven toen ik de Story Stick vandaag in mijn brievenbus vond, bij deze dus mijn verhaal. Ik wist alleen niet zeker of het nu de bedoeling was dat ik deze via mail aan jou stuur of direct onder de blog moest zetten dus ik heb beiden maar gedaan.”
En hier het verhaal:
“De Story Stick lag vandaag al bij mij op de mat! Ik ging natuurlijk meteen als een malle 60 seconden aan de Story Stick ruiken. So, Whats my Story? In een snelvaart bracht de Story Stick woorden als kauwgom, munt planten, groeien snel, tuin, after eight chocolade en rustgevend in mijn gedachten. Hierna kwamen de verhalen mijn hersens pas binnen stromen. Het eerste waar ik aan moest denken waren de munt planten die een tijd geleden in mijn tuin hebben gestaan en dat ze zo onwijs hard kunnen groeien. Het daaropvolgend verhaal bracht mij naar mijn kinderjaren, ik stond vol bewondering te kijken naar een Marokkaanse vrouw die thee met munt blaadjes voor mij klaar maakte. De vrouw goot de thee een aantal keer van het ene kopje in het andere kopje, ik kan me nog herinneren dat ik mijzelf afvroeg waarom ze nou zoveel moeite deed voor mijn thee. Toen we uiteindelijk met het kopje thee op de bank zaten durfde ik de vrouw dan toch nog wel te vragen waarom ze dat deed. Ze vertelde mij dat de thee daar lekkerder door gaat smaken en het tegelijkertijd ook alvast wat afkoelt. Het was inderdaad erg lekkere thee, waarschijnlijk is dat ook de reden dat ik mij dit verhaal nog goed kan herinneren. Helaas heb ik sindsdien ook nooit meer zulke lekkere thee gehad. Oja, mijn neus kan nu ook weer vrij ademen door de Story Stick, mijn dank is groot!”
Met als aanvullende reactie:
“Als iemand anders het trouwens ook wilt proberen, ik wil ik het wel doorsturen! Neem even contact met mij op voor het adres.”
Nu ben ik natuurlijk heel nieuwsgierig naar hoe lang en hoe ver de Story Stick komt en welke verhalen die geur bij anderen oproept. Jij ook? Stuur dan een mail naar Samantha info@samanthaeenink.nl dan stuurt zij jou de geur en jij mij het verhaal.

4 Responses to “Geurspoor. Dit is Design Thinking by Doing verhaal 607/1001”

 1. Geurt Jan de Heus 6 december 2014 at 8:44 AM #

  Dacht bijna; hoe weet hij dat Geurt op t spoor zit? Zit in trein naar schiphol; weekje Harvard; dan terug en maken we afspraak ; Zie ernaar uit, Gr GEURT SPOORT

  Geurt Jan de Heus 0651845616

 2. De Beschermheer 6 december 2014 at 10:47 AM #

  Ik heb me gemeld bij Samantha!

 3. Winny 7 december 2014 at 8:57 AM #

  Geur + herinnering = flashback

Trackbacks/Pingbacks

 1. Geldspoor. Design Thinking by Doing verhaal 647/1.111 | Design Thinking by Doing - 15 januari 2015

  […] liet al een keer een memorystick met al mijn verhalen achter in de trein en stuurde ik laatst een aromastick naar Samantha in Leeuwarden met het idee om deze door te sturen en zo de verhalen te verzamelen […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: