Do Design Academy. Dit is Design Thinking by Doing verhaal 571/1001

30 okt

dodesignacademy571.001

Met enige vertraging door UPC onderhoud hier mijn ochtendspinsels.

Vorige week was ik in Eindhoven om het eindexamenwerk van de Design Academy te bekijken. Met de van de ABN AMRO gekregen passe partout voor de post die ik had geschreven over hun businessdag tijdens de Uitmarkt.

Dit jaar was de 10de keer dat ik er was en gaandeweg is het steeds drukker geworden. Graag deel ik hierbij mijn ontwikkelde strategie om optimaal van het werk te genieten.

Scenario 1.

In het ideale geval ga je de dag voor je bezoek eerst het boek kopen met al het werk wat je dan de dag voor je bezoek op je gemak doorneemt zodat je tijdens je bezoek je kunt focussen op de door jouw gekozen werken en/of studenten. Want stel dat je van 12.00 tot 18.00 in de Witte Dame aan het rondkijken bent dan kun je misschien 5 x 4 = 20 werken goed bekijken en een praatje maken met de studenten. Dat lijkt veel maar dat is nog altijd  maar zo’n 15% van 140 werken. In het resterende uurtje werk je een heerlijk broodje met een bakkie soep naar binnen in het restaurant  aan het eind van de expo.

Scenario 2.

Dit scenario volgde ik dit jaar omdat ik helaas geen tijd had om twee dagen te gaan. Geen paniek, ook dan kun je optimaal genieten van je dagje eindexamenwerk maar daar moet je wel wat voor doen. En dat is niet wat iedereen doet. Begin met de aanschaf van een passe partout . Dat kan van tevoren online. Ga vervolgens op tijd naar de ingang van de Witte Dame. Dit jaar opende ze haar deuren om 11.00. Wees er om 10.45. Eenmaal binnen bekijk je het werk nog niet niet maar scheur je de kleine blaadjes met omschrijvingen van het werk af die bij alle werken staan. Doe dat voor de eerste ruimte en loop direct door naar het einde van de expo, neem een bak koffie en appelcake en geniet van de rust. Beneden is het dan na  5 minuten al een drukte van jewelste en jij kunt je, genietend van de koffie en de cake, verdiepen in de conceptomschrijvingen van het werk en daar een selectie uit maken. Met zo’n 35 werken ben je daar zeker wel een uur of anderhalf uur mee bezig. Maar met nog een koffie is dat helemaal geen straf. Het verzamelen van de blaadjes met omschrijvingen is overigens de low budget variant want je kunt aan het eind ook het eindexamenboek kopen maar dan loop je de hele dag met zo’n zwaar ding te sjouwen. En nu heb je gewoon een stapeltje papiertjes in je binnenzak. En het boek koop je gewoon als je de Witte Dame verlaat.

Scenario 3.

Doe het op je eigen manier.

Tot volgend jaar?

Btw een van de mooiste werken dit jaar vond ik het werk van Siem Lenders en Anne Pabon, Fervent Capet.

Dat ziet er zo uit op een blaadje:

IMG_8344

En zo in het echt.

IMG_8345

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: