En alles staat stil. Dit is Design Thinking by Doing verhaal 572/1001

31 okt

tikatika572.001

Een student van mij vraagt steevast ‘Alles goed, Cor?’ waarop ik al ruim een jaar antwoord ‘Bijna alles.’ Het is zijn standaard zinnetje om eigenlijk te vragen ‘Hoe gaat het met je?’ Waarop het merendeel dan antwoord ‘Alles goed.’ Want het is in menig geval natuurlijk niet de bedoeling om dan echt te gaan vertellen hoe het met je gaat. Daar hebben we vaak helemaal geen tijd voor of erger nog geen zin. Toen ik een tijdje geleden ‘Wil je het echt weten?’ antwoordde op de vraag hoe het met me ging zei degene in het voorbij lopen ‘Fijn. We bellen.’ Ik zit al maanden op het telefoontje te wachten. Gelukkig gaat de tijd snel voorbij want ik ben retedruk. Als nu iemand zou vragen hoe het met me ging zou ik schaamteloos zeggen ‘Druk’. Wat natuurlijk een belachelijk antwoord is want het zegt niets over hoe het met mij gaat. Het zegt iets over dat ik veel aan het doen ben en waarschijnlijk tijd tekort kom. De afgelopen twee weken zijn, denk ik, de drukste van het jaar. Ik zal jullie het lijstje besparen van waar ik allemaal mee bezig ben. Ik voel al een lichte stress opkomen als ik al aan het lijstje denk, laat staan aan hoeveel tijd die zaken allemaal kosten. Zo heb ik vandaag drie afspraken om 10.00. Een in Rotterdam, een in Hilversum en een in Utrecht. Ik zou dolgraag op alle drie de plekken willen zijn maar het wordt toch eerst Rotterdam deze keer. Dan race ik naar Hilversum en Skype later nog wel met Utrecht. Of onderweg vanuit Rotterdam even Facetimen?

Bijzonder in deze drukke periode is dat een van de projecten juist gaat over tijd. Samen met een medestudent hebben we onderzoek gedaan naar het creatieve proces van Maarten Baas. Maarten heeft iets met tijd en vergankelijkheid. Zo werd hij wereldberoemd met verbrandde meubels die hij in de epoxy zette en heeft hij een aantal 12 uur durende video’s gemaakt van klokken. Menselijke klokken. Een van deze klokken kun je downloaden als app. Tik in Maarten Baas in de app store.

Ik heb hem op mijn iPhone staan. Zo geeft de glazenwasser in mijn iPhone aan dat het op dit moment bijna 6 uur en 37 is:

IMG_8450

IMG_8453

IMG_8454

IMG_8455

IMG_8458

Vandaag wou ik dat Tika was, de dochter van Tita Tovenaar was. Dan zette ik alles stil.

Zei ik alleen vandaag?

3 Responses to “En alles staat stil. Dit is Design Thinking by Doing verhaal 572/1001”

  1. Anna-Maria @puur 31 oktober 2014 at 7:35 AM #

    Alles goed Cor!

  2. els 31 oktober 2014 at 8:52 AM #

    Dus vandaag is het zeker….lang leve de media voor Cor 😉

  3. Winny 2 november 2014 at 8:47 AM #

    Tita Tovenaar, leuk om die tune weer te horen.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: