Guilty of Innocence? Dit is Design Thinking bij Doing verhaal 546/1.001

4 okt

guiltyu2546.001

Van de week vroeg iemand of Ik Ook de nieuwe CD van U2 had gekregen. Nieuwe CD van U2 gekregen? Hoezo? Het Hoe en Waarom wist ie me niet te vertellen maar hij had de nieuwe CD van U2 in zijn playlist van zijn telefoon staan. Hij vertelde me dat alle Apple gebruikers dit hadden gekregen. Nu kon ik wel een goede Apple ervaring gebruiken na het crashen van mijn laptop maar ik kon me toch niet voorstellen dat Apple zomaar ongevraagd een cd in mijn playlist zou zetten. Dus opende ik nieuwsgierig mijn playlist op mijn iPhone en tot mijn grote verbazing stond daar de hele nieuwe cd van U2 in.

What the Fuck?! Een mix van verbazing, dankbaarheid en afschuw gierden door mijn lijf. Het is lang geleden dat ik zo NIET wist wat ik hier nu van moest vinden. Nu ben ik een U2 fan, dus Dankjewel maar dat Apple ongevraagd nummers in mijn playlist zet, gaat me echt te ver.

Misschien heeft het te maken dat Bono nog wat te goed had van Apple. Toen Steve Jobs problemen had om iTunes aan de muziekindustrie te ‘verkopen’ omdat met name Bono niet wilde dat er losse nummers verkocht werden (een album is een totaal kunstwerk) is Steve in het vliegtuig gestapt en heeft ie Bono persoonlijk overtuigd.

Is Steve schuldig aan deze Songs of Innocence? Of Bono?

Weet U het Ook niet?

One Response to “Guilty of Innocence? Dit is Design Thinking bij Doing verhaal 546/1.001”

  1. Jeroen 4 oktober 2014 at 7:33 PM #

    Om je telefoon te gebruiken zoals je wilt moet je tegenwoordig meer uitzetten, weigeren, afzetten of weggooien dan installeren en activeren. Da’s vervelend. Een album van U2 ongevraagd in je playlist geduwd krijgen is ronduit verschrikkelijk, zeker voor Bono haters zoals ik……

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: