Time management. Dit is Design Thinking by Doing verhaal 502/1001.

11 jul

timemanagement502.001

ZelfhulpBOEKEN zijn echt zonde van je geld. Je denk dat het werkt maar zodra het boek dicht, uit of in de kast staat begint de zelfhulp pas echt. En dan is het een kwestie van doen, doen, doen en nog eens doen om dat oude patroon eerst te neutraliseren en dan te vervangen. Ik heb me wel eens laten vertellen dat het minstens net zo lang duurt om de slechte gewoonte te neutraliseren.  Ik weet niet hoe oud je bent en of je erg last hebt van je ‘slechte’ gewoonte maar misschien moet je je afvragen of je je gedrag wel moet veranderen of er misschien anders over moet gaan denken. Wie weet ben je helemaal niet zo slecht bezig.

Wat ik wel weet is dat ik slecht met tijd om kan gaan. En dan zeker met dingen die weinig tijd kosten maar waar ik geen zin in heb. Het lijkt wel hoe kleiner de vervelende klusjes hoe groter de blokkade. Ik zal jullie mijn lijst besparen. Dat kost namelijk teveel tijd.

Zelfs met de 1 minuut regel kom ik er niet. Hoewel het wel de beste is die ik tot nu toe heb geprobeerd. Hij werkt heel simpel. Je vraagt je bij een simpel, vervelend klusje of je hem binnen 1 minuut kunt doen. Als het antwoord ja is, doe je het. Geen vragen. Geen Kabouters. En voel je vrij om van die ene minuut 5 minuten te maken. Eigenlijk een mooie vorm van Gamification. Of in goed Nederlands; Verspellen.  Mijn beste voorbeeld is het uitruimen van de vaatwasser. Lees maar hier……als je tijd hebt.

Een andere manier om tijd te winnen is om een oplossing te bedenken voor vervelende klusjes. Je zou iemand anders kunnen vragen. Dat werkt niet altijd. Toen ik laatst op de sportschool vroeg of iemand de wirwar uit mijn oortelefoonsnoer wilde halen werd ik heel raar aangekeken. Ik had namelijk uitgerekend dat ik zo’n 4 uur per jaar bezig ben met het uit elkaar halen van mijn snoertjes.

Gelukkig vond ik daar laatst een oplossing voor. Die ik dan ook DIRECT besteld heb. Dat scheelt me een minuut per dag. Kan ik mooi een vervelend klusje doen.

Get ready. Start!

Schermafbeelding 2014-07-11 om 09.51.01

 

 

4 Responses to “Time management. Dit is Design Thinking by Doing verhaal 502/1001.”

 1. Els 11 juli 2014 at 9:07 AM #

  Mmmmm vervelend klusje binnen een minuut…….. vaak niet het geval…maar eens testen…

 2. GAF van Baalen 11 juli 2014 at 10:16 AM #

  wat dacht je van deze…
  http://version22.com/wp-content/uploads/2014/05/cable-toilet-roll-tube-www.makezine.com_.jpg
  Kan je per jaar een week langer voor op vakantie.

 3. cornoltee 11 juli 2014 at 12:28 PM #

  Fucking brilliant. Weet gelijk wat ik met die toiletrollen moet 🙂

 4. Marcel Q 12 juli 2014 at 10:28 AM #

  Ik kon me al niet voorstellen dat het snoertjes-probleem nog niet door iemand was opgelost. Dank voor de tip, Cor. Ik verheug me nu al op die ene minuut die ik iedere dag op het station over ga hebben.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: