Gaan met die banaan. Dit is Design Thinking by Doing verhaal 488/1001.

26 jun

banaangaan488.001

Na de ochtendporno van gisteren leek het me goed om het deze morgen over bananen te hebben. Ik schreef al eerder over de waarde van een banaan. Maar wat zou een banaan NU voor JOU waard zijn? De waarde van die banaan is afhankelijk van wat die banaan voor jou kan betekenen zo in de vroege morgen.

En dat je die banaan niet op hoeft te eten maar ook ergens anders voor kunt gebruiken lijkt me duidelijk. Toch ligt dat minder voor de hand als de opdracht is om voor €5,- een banaan te kopen en met die banaan een lunch voor je collega te maken. Gisteren gingen zo’n 20 m/v tijdens de lunch op weg naar de AH om de ingrediënten te kopen voor een heerlijke lunch voor een collega. Met de banaan als rode draad. Afgezien van het feit dat je er achter komt wat je collega lekker vindt, moet je ook aan de slag om daadwerkelijk iets in elkaar te flansen. Ik zag gisteren de meest bijzondere combinaties voorbij komen. Van heel zoet tot zout en van vast tot vloeibaar. Maar wat doe je als allebei toch echt niet van de banaan bent. Echt niet. Tja dan ga je toch aan de slag. Want een banaan kan ook een andere manier waardevol zijn.

Hier dat resultaat.

ranjbanaan

De lunch was een groot succes en de bananenman kreeg steeds meer kleur.

ranjbanaan2

Ben benieuwd hoe hij er deze ochtend uitziet 🙂

 

 

2 Responses to “Gaan met die banaan. Dit is Design Thinking by Doing verhaal 488/1001.”

 1. Els 26 juni 2014 at 7:03 AM #

  W.s alsof ie een te lang zonnebad heeft genomen 🙂

 2. GAF van Baalen 26 juni 2014 at 8:04 AM #

  He Cor,

  Was fantastisch gisteren. Dank! Zou graag een lijstje met wat lees sugesties (of video) rond brainstorm technieken en modellen ontvangen. Mocht je daar nog zin in hebben.[image: Inline image 1] Battybanaman Staat er nog fier bij. Helaas kun je op jouw blog niet reageren met foto’s. Da’s heel veilig maar ook best ouder wets eigenlijk 😉 Ik zal proberen elke dag een fotootje te maken voor je.

  Groet,

  GAF VAN BAALEN RANJ SERIOUS GAMES GAME DIRECTOR Lloydstraat 21m 3024 EA Rotterdam T +31 10 212 3101 F +31 10 212 3104 M +31 6 54356352 E gaf@ranj.com The Netherlands http://www.ranj.com Terms & Conditions

Geef een reactie

%d