Dit is Design Thinking by Doing verhaal 484/1001. Ray Charles

22 jun

raycharles484.001

Waar denk je aan als je Ray Charles leest?

Ok.

Waar denk je aan als je Charles Ray leest?

Ok.

Waar denk je aan als je Ray & Charles leest?

Ok .

En de een na laatste.

Waar denk je aan als je Ray & Charles Eames leest?

Ok.

Ik heb jaren gedacht dat het twee broers waren. De broers van de beroemde Eames stoel(en).

Een paar jaar geleden kwam ik er achter dat het man en vrouw was.

Ray-and-Charles-Eames

Wat ik inmiddels wel wist dat ze veel meer maakten dan meubels en huizen. Maar dat ze zo veelzijdig waren daar kwam ik gisteren achter toen ik de geweldige documentaire ‘Eames. The architect and the painter.’ zag in The Movies Dordrecht (daarover binnenkort meer).

Het was overigens de eerste keer dat ik de documentaire ‘Powers of Ten’ die ze voor IBM maakten in 1977 in de bioscoop zag. Powers of Ten is een korte documentaire die de relatieve verhoudingen van dingen van microscopisch tot kosmisch niveau toont in machten van tien.

Maar de de meeste indruk maakte het verhaal van de dood van Charles en Ray bij me los. Ik zat met tranen in mijn ogen.

Ray Eames overleed 21 augustus 1978.

Jaren later in augustus lag Ray Eames in  het ziekenhuis en vroeg elke dag aan een  trouw bezoekende collega:

‘Welke dag is het vandaag?’

19 augustus.

De dag erna vroeg ze weer.

‘Welke dag is het vandaag?’

20 augustus.

De dag erna vroeg ze weer.

‘Welke dag is het vandaag?’

Het was 21 augustus. De sterfdag van haar man Charles.

En op die dag stierf ook Ray. In 1988. Precies 10 jaar later.

Powers of Ten.

 

 

 

 

 

2 Responses to “Dit is Design Thinking by Doing verhaal 484/1001. Ray Charles”

  1. Els 22 juni 2014 at 4:04 PM #

    Ik denk: wowwww

Trackbacks/Pingbacks

  1. Dit is Design Thinking by Doing verhaal 485/1001. Home is where the heart is | Design Thinking by Doing - 23 juni 2014

    […] zaterdag zag ik de documentaire ‘Eames the architect and the painter’. Ik schreef daar gisteren ook over maar toen had je wel wat anders te doen dan mijn blog te lezen. Maar vandaag ben je weer […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: