Dit is Design Thinking by Doing verhaal 483/1001. Vingerkracht

21 jun

dejongtorres

 

Deze foto plukte ik van de NOS site.

Ik ben al een week bezig te achterhalen:

– wat Nigel de Jong hier probeert duidelijk te maken en in welke taal

– waarom hij zijn wijsvinger hierbij gebruikt en van wie hij dat geleerd heeft

– of Fernando Torres het nu wel begrijpt

Voor beide heren gold een spreekverbod na de wedstrijd waartoe na spoedberaad  tussen de koning van Spanje en Nederland was besloten. Ondanks deze maatregel vreest men voor een diplomatieke rel. Geruchten gaan dat het zou gaan om het grote verschil van de spelers vergoeding bij winst.

In een telefoongesprek met de moeder van Torres schijnt Fernando alleen gevraagd te hebben waarom die ene vinger als enige niet getatoeëerd is. Wat de Jong verstaan schijnt te hebben als ‘waar die bruine vinger het laatst geweest is’.

In een persconferentie is nu bekend gemaakt dat Koning Willem Alexander in de rust van de wedstrijd van maandag zijn excuses namens het hele Nederlandse volk zal aanbieden. Mocht u bezwaar willen maken kan dat binnen zes weken:

De Nederlandse Ambassade in Madrid

Pº de la Castellana 259-D
28046 Madrid
Spanje

 

Verbeeldingskracht is een van de elementen van je creatief vermogen.

Wat zie jij voor je bij het zien van de foto. Wat is jouw verhaal?

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: