Dit is Design Thinking by Doing verhaal 485/1001. Home is where the heart is

23 jun

homeheart485.001

Afgelopen zaterdag zag ik de documentaire ‘Eames the architect and the painter’. Ik schreef daar gisteren ook over maar toen had je wel wat anders te doen dan mijn blog te lezen. Maar vandaag ben je weer op weg naar je werk of school en heb je genoeg tijd om dit even te lezen.

De Eames waren echte Design Thinkers. Human centered designers. Zij keken naar mensen. Naar wat ze deden en juist niet deden en gebruikten dat als basis voor hun ontwerpen. Een prachtig voorbeeld hiervan is hun ontwerp voor hun huis.

Stel je voor dat je alle vrijheid hebt voor het ontwerp van je droomhuis. Hoe zou dat er dan uitzien?

Toen ik zelf een huis ontwierp in 2004 begon ik te tekenen met de ruimtes als uitgangspunt. Dus een woonkamer/keuken, 3 slaapkamers en een badkamer. En niet te vergeten een ‘stoep’ want in Zuid Afrika leef je veel buiten. Op de ‘stoep’.

De Eames ontwierpen hun huis anders. Zij gingen niet uit van de ruimtes maar van de mensen en wat zij ‘doen’ in dat huis. De Eames waren echte Design Thinkers. Design Thinkers bij Doing en dit was hun ‘huis’.

 

what-is-a-house-sketch-by-Charles-Eames1

 

Teken hier jouw droomhuis:

droomhuis.002

One Response to “Dit is Design Thinking by Doing verhaal 485/1001. Home is where the heart is”

  1. Laura 23 juni 2014 at 6:41 PM #

    hi neef, mijn droomhuis; beneden 1 grote ruimte voor hobby; motor /atelier, een bar, GROTE boxen voor machtige muziek en GROOT scherm voor mooie films, plus toilet en keukenblok. boven slaap en badkamer(s).
    in de tuin, indien aanwezig een blokhut voor logees, uiteraard incl. een jacuzzi
    Rondom het huis veranda, voor de mooie momenten van de dag….
    xx laura

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: