Dit is Design Thinking by Doing verhaal 461/1001. Koude douche.

29 mei

koudedouche461.001

De afgelopen  2 weken heb ik ’s ochtends ruzie met Kabouter. Onder de douche. Na het schrijven van mijn ochtendverhaaltje spring ik of op de fiets, of in de Spider naar de Gym, of direct onder de douche. Maar het eerste deel van de vroege ochtend eindigt altijd met een heerlijke warme douche. Tot twee weken geleden. Toen bekend werd dat de aanpak van Wim Hof (The Iceman) werkt, heb ik direct twee kaarten voor zijn workshop besteld. Morgen.

Wim Hof gebruikt drie elementen: ademhaling, meditatie en je onderwerpen aan kou. En tegen die laatste heeft Kabouter nogal bezwaar. Als voorbereiding op de training van morgen adviseerde Hof om elke dag koud af te douchen. En dat vindt Kabouter helemaal niks. Na die heerlijke warme douche een  letterlijk en figuurlijke koude douche.

Echter na een 2 weken voorzichtig met onze kleine teen beginnend staan Kabouter en ik gewoon vol onder de koude douche en lukt het ons aardig om onze ademhaling onder controle te houden.

Voor mij begint de ideale dag nu met het schrijven van een verhaal op mijn blog, sporten en een koude douche. En misschien wordt dat na morgen wel een een bad met ijsklontjes. Met een Jagermeister. Alleen als ie ijs en ijskoud is.

http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1415208

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: