Dit is Design Thinking by Doing verhaal 462/1001. Wilde gans.

30 mei

gawild462.002

Een van de meest hardnekkige brainstorm mythes is dat je samenstelling van je creatieve team voor 1/3 uit wilde ganzen zou moeten bestaan. Wilde ganzen zijn mensen die geen relatie met het op te lossen probleem hebben. Leuk hoor een clown die allerlei gekke dingen roept maar beter worden de ideeen niet. Hooguit verhoogt het de sfeer wat uiteraard ook niet onbelangrijk is.

Maar hoe stel je dan een creatief team samen in een brainstorm?

Het begint natuurlijk met een goede vraag. Maar stel dat je die hebt. Vervolgens bekijk je vanuit die vraag welke relevante kennis je daarbij zou kunnen gebruiken. Maak een divers team. Neem een even aantal. Dat is makkelijk als je ze in tweetallen wilt laten werken.

Essentieel is dat je teamleden hebt die uitgedaagd zijn om het probleem op te lossen. Een zeer ervaren persoon die er geen zin in heeft is killing. Zonder motivatie geen creativiteit.

Ik loop al een tijdje met de volgende vraag rond.

‘Bedenk ideeen om twee carbon racefietsen op een Alfa Romeo Spider te plaatsen om van de zomer naar Italie te rijden en daar de Passo di Gavia, Passo dello Stelvio en Passo del Mortirolo te fietsen.

Een van de teamleden zou mijn vriend Arie zijn. Waarom? Omdat hij fietst maar vooral omdat hij verstand heeft van auto’s en dingen kan maken. Zo is hij op dit moment zelf een motorfiets aan het bouwen.

Toen ik hem vandeweek mijn vraag voorlegde kwam hij met een zeer origineel idee. Hij stelde voor om een tweede hands achterklep te kopen en daar wat op te lassen zodat de twee fietsen daar op vastgezet konden worden. Ik zou daar nooit op komen. Ik kan niet lassen en zocht alleen op bestaande rekjes. Ik kon zijn idee wel weer aanvullen omdat ik weer weet dat erstandaards zijn waar je makkelijk je fiets in kunt klemmen.

Het idee om een trekhaak op de Spider te zetten is op voorhand al afgeschoten. Een trekhaak op een Spider……zie je het voor je?

Idd Daniel, ik ook niet.

En wie nog een oude achterklep van een Spider heeft staan. Bel 0624965000.

 

 

2 Responses to “Dit is Design Thinking by Doing verhaal 462/1001. Wilde gans.”

  1. Appie 30 mei 2014 at 8:56 AM #

    Hmm hoop wel dat het 2 italiaanse bikes zijn. Anders sla je de plank mis……Taiwaneeeeee!! Meet you there…same mountains xA

Trackbacks/Pingbacks

  1. Dit is Design Thinking by Doing verhaal 465/1001. Suck It. | Design Thinking by Doing - 2 juni 2014

    […] Nog steeds geen wilde gans. […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: