Dit is Design Thinking by Doing verhaal 460/1001. Wie van de Drie?

28 mei

pleemore460.002

10 jaar geleden kochten wij een nieuwbouw huis. Eigenlijk een gestapelde blokkendoos die we zelf konden inrichten. 2 van die blokken waren de slaapverdiepingen. Die hadden we precies hetzelfde laten maken. Twee slaapkamers met een badkamer. Op een gegeven moment moesten we beslissen welke van de vier slaapkamers de hoofdslaapkamer was. De hoofdslaapkamer? Ja want die kreeg een slot. Een slot die je van binnen kon dichtdraaien. Nu wilde we dat helemaal niet maar we hadden er voor betaald dus moesten echt beslissen  welke dat zou worden. In onze ogen waren het alle vier hoofdslaapkamers. Een echte hoofdbreker.

Nu kan het best makkelijk zijn. Je deur van binnen op slot doen. Zeker als je een puber bent. Zoals onze dochter toen. En je denkt ‘Nu Even Niet’. En eerlijk gezegd kon ik me ook wel een aantal situaties bedenken waarbij we liever niet hadden dat onze toen 8 jarige zoon opeens in de deuropening zou staan en zich af zou vragen wat papa en mama nou toch aan het doen zijn.

CORtom we waren eruit. We wilden allemaal een slot op deur. Een mensch heeft recht op privacy. We kunnen het achteraf allemaal op Facebook zetten als we dat willen, toch?

Maar alle slaapkamers voorzien van sloten viel niet binnen het budget. Wat wel binnen het budget viel was alle deuren voorzien van toilet sloten. Elke deur op slaapkamerverdiepingen werden vervolgens voorzien van toilet sloten. Dus niet alleen de badkamer waar het toilet zich bevond. Nee alle deuren op de slaapbverdiepingen.  Reuzehandig…….. als je wist welke van de drie het toilet was. Als iemand vroeg waar het toilet was lieten we ons antwoord altijd afhangen van hoe hoog de nood bij de vraagsteller was. Als deze zeer hoog was zeiden we ‘boven de rechter deur.’ Als we zin hadden in een spelletje ‘Wie van de Drie’ zeiden we ‘boven’. Om vervolgens te luisteren binnen hoeveel keer het toilet werd gevonden.

Plee more.

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: