Dit is Design Thinking by Doing verhaal 457/1001. ‘Shit’ service design

25 mei

shitservice456.001

Stel je voor je runt een sportschool en een van de drie urinoirs gaat kapot. Wat doe je dan? Afgezien dat je heel snel een loodgieter belt om de boel te komen fiksen moet je iets regelen zodat de heren niet langer gebruik maken van dit urinoir. Begin april liep ik dus tegen een zwarte plastic zak aan met daarboven heel netjes een A4tje dat meldde dat het urinoir helaas tijdelijk buiten gebruik is. Met daarop tevens de datum dat eea gemeld is. Om te vervolgen dat ze proberen het zo spoedig mogelijk voor ons te verhelpen en natuurlijk excuses voor het ongemak.

Keurig dacht ik nog. Zeker het feit dat ze de datum er bij zetten. Het toilet had mijn aandacht en ik was benieuwd wanneer het toilet weer gemaakt zou zijn. Want ze ‘zouden proberen het zo spoedig mogelijk voor ons te verhelpen’. De weken die volgden bleef het toilet vermomd als vuilniszak en tot mijn verbazing hing er 5 mei een nieuw postertje boven het toilet. Met een nieuwe datum van melding??? Ze vonden het waarschijnlijk zelf ook een beetje lang duren.

wcdavidlloyd5

 

Zelfde postertje nieuwe datum. Leugenaars.

Weken gaan voorbij en het toilet verstopt zich nog steeds in een zwarte plastc zak. Zou ik ook doen……van schaamte.

En wat doe je vervolgens als er dan nog een toilet stuk gaat?

Dan hang je er gewoon weer een nieuw postertje op. Met een nieuwe datum.

wcdavidlloyd1

Gelukkig is de vermomde toiletpot niet meer alleen. Want dit kan nog weken zoniet maanden gaan duren.

wcdavidlloyd2

 

2 Responses to “Dit is Design Thinking by Doing verhaal 457/1001. ‘Shit’ service design”

  1. Els 25 mei 2014 at 9:50 AM #

    En nu maar hopen dat nr 3 in gebruik blijft 😉

Trackbacks/Pingbacks

  1. Dit is Design Thinking by Doing verhaal 469/1001. Zeikerdt | Design Thinking by Doing - 6 juni 2014

    […] Trouwe lezers zoals Gerard weten dat. Ik schreef er al eerder over. […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: