Dit is Design Thinking by Doing verhaal 458/1001. Respectloze eikel.

26 mei

no-photos

Stel je voor. Je bent fan van Prince. En Prince zit voor je en gaat een liedje voor je spelen. Een van je favoriete nummers. Maar vooraf vraagt hij of je echt wilt luisteren, genieten, in het moment zijn. Dus geen foto’s of opnames met je mobiele telefoon maken. Nee met volle aandacht luisteren. Zou je dat dat doen?

Natuurlijk! Je bent fan en zeker als iemand dat vraagt doe je dat.

Gisteren was ik met een vriend bij het concert van Prince. Voor het concert vroeg een van de bandleden of we geen foto’s of opnames wilde maken……..om er helemaal ’te zijn’ en samen optimaal te genieten van deze geweldige ervaring. Want dat zou het worden, zei ze. Een geweldige ervaring.

Ik had al eerder gehoord dat Prince deze afspraak met zijn fans maakte en dat fans die zich er niet aan hielden er op aan werden gesproken door security en andere fans. Fantastisch. Een man naar mijn hart.

Sinds de komst van de mobiele telefoon was dit verreweg het beste concert wat ik beleefd heb. En geloof me, ik heb gisteren echt ook de neiging gehad om bijzondere momenten ‘even vast te leggen’. Ik heb het niet gedaan. Al was het maar uit respect voor Prince.

De respectloze eikel voor me kon zich echter bij een van de laatste nummers toch niet inhouden. Met zijn bijna tablet grote LG filmde hij toch. Security zag het niet en ik kon niet anders dan het zien. Uit respect voor Prince heb ik er wat van gezegd. In duidelijke taal. Cort maar krachtig. Hij stopte met filmen en zei ‘Oh Ok’.  En wat ie gefilmd heeft gaat ie waarschijnlijk nooit meer bekijken. Net als al die andere bijzondere momenten waar ie niet bij was. ECHT bij was. Omdat ie op zijn schermpje zat te kijken.

Dankjewel Prince voor een geweldig concert en deze wijze les.

You are the King.

5 Responses to “Dit is Design Thinking by Doing verhaal 458/1001. Respectloze eikel.”

 1. G-ice 26 mei 2014 at 6:55 AM #

  He Cor,
  Had precies hetzelfde met Prince afgelopen september op curacao, jeetje wat is die vent in control. Wat betreft die filmpjes, binnen een dag staan er toch professionele opnames op youtube, beter dan je zelf ooit kan maken.
  Greetz Gijs

 2. Ward Mevis 27 mei 2014 at 9:27 AM #

  De man is een beetje de weg kwijt, dat is iets heel anders.

  Laat ik voorop stellen: mensen met telefoons bij concerten zijn echt een ramp. Ik was recentelijk bij Fleetwood Mac in Ziggodome en heb me dood geërgerd toen. Er zijn meer mensen herinneringen aan het vastleggen dan ze daadwerkelijk te maken. In clubs als Trouw is dat ook verschrikkelijk. Ben je aan het dansen (aka: ‘in the moment’) krijg je een bouwlamp in je gezicht. Ik ben dan ook pro-ontmoedigingsbeleid (zoals Trouw dat doet).

  Echter, je fans(!) uit een concert gooien of een lawsuit aan de broek smeren omdat ze je tof vinden, dus enthousiast materiaal van je maken/delen, dus bijdragen aan je status, is NOOIT goed te praten. Dat is simpelweg egcentrisch en idioot. Als je bovendien je fans een buitenproportioneel bedrag laat betalen om naar je te ‘mogen’ komen kijken mogen ze damn right zelf bepalen of ze dat via een camera of via een oogbal doen. TAFKAPannenkoek

Trackbacks/Pingbacks

 1. You are Busted. Dit is Design Thinking by Doing verhaal 516/1001. | Design Thinking by Doing - 3 september 2014

  […] Gisteren begon ik mijn college met de vraag wie er op dat moment hun mobiel vast hadden. Zij mochten gaan staan. Er stonden zo’n 10 eerlijke studenten die van de 270 een hartelijk applaus kregen. Dat viel me erg mee. In mijn rondje vooraf was het me inderdaad opgevallen dat er maar weinig studenten met hun mobiel  in de weer waren. Dat was dus goed nieuws. Vervolgens vertelde ik kort mijn verhaal over mijn bezoek aan het Prince concert. Een van de beste concerten ooit. Mede omdat hij had gevraagd of IEDEREEN zijn mobiel uit wilde zetten, geen foto’s te nemen en met volle aandacht bij het concert te zijn. Gelukkig waren er een paar studenten die er ook waren geweest en dat konden beamen. Ik schreef er trouwens een post over. Hier. […]

 2. Lids Down. Dit is Design Thinking by Doing verhaal 544/1001 | Design Thinking by Doing - 2 oktober 2014

  […] zelf en ik wil niet in herhaling vallen want ik schreef er al een keer eerder over. En zelfs nog een keer. Ik zit er dus echt […]

 3. Het compleet vernieuwde, nu nog betere “STLLTSVCN” systeem | Design Thinking by Doing - 28 oktober 2015

  […] zelf en ik wil niet in herhaling vallen want ik schreef er al een keer eerder over. En zelfs nog een keer. Ik zit er dus echt mee. Een echte uitdaging […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: