Dit is Design Thinking by Doing verhaal 454/1001. Happy Twogether

22 mei

twogether454.001

Aanstaande zondag ga ik voor het eerst naar een concert van Prince. In de Ziggo Dome. De laatste keer dat ik daar was speelde The Black Keys er. En toen zag ik er een geweldig idee staan.

Stel je voor. Je moet een idee bedenken voor Coca Cola binnen de campagne Open Happiness.

We weten allemaal wat Coca Cola is maar weten we wat Happiness is? Volgens Gretchen Rubin is het ‘je goed en slecht voelen maar voelen dat het klopt in een context van groei’. Maar waar is het ‘Ons’ gevoel. Het samen?  Kun je niet alleen groeien in relatie met de ander. We hebben die ander nodig om te groeien en te zien dat we gegroeid zijn. Samen groeien is nog mooier. Samen iets iets doen wat je niet alleen kunt en daarin slagen. Worden we daar niet heel Happy van.

Coca Cola heeft met wat ze in de Ziggo Dome hebben neergezet, begrepen wat Happiness is. Samen iets doen waar we van groeien. Ongeveer twee keer zo groot worden. En je portemonnee twee keer zo klein.

Al ideeën?

Ik vraag me af of als ik het met Prince zou proberen het wel zou lukken. Prince is 1 meter 57. Gelukkig heeft hij andere kwaliteiten.

 

2 Responses to “Dit is Design Thinking by Doing verhaal 454/1001. Happy Twogether”

  1. paulricken 22 mei 2014 at 10:38 AM #

    Happiness is wanting what you have and enjoying it with others, Coca Cola is about having what they want by giving sugar to others…..

  2. G-ice 22 mei 2014 at 3:41 PM #

    Prince will blow your mind.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: