Dit is Design Thinking by Doing verhaal 455/1001. Arie Davidson

23 mei

ariedavidson455.001

Waar word ik blij van?

Ik zou het antwoord ook kunnen beantwoorden met het zoeken en vervolgens elimineren waar ik niet blij van word.

Om maar weer bij de definitie van Gretchen Rubin te blijven, word ik blij van als het ‘klopt’ en ik groei.

Gisteren was ik bij vriend Arie en Harley.  Arie heeft een geweldige Harley Davidson maar rijdt er niet op.  Omdat het niet klopt. Het stuur zit namelijk net iets te ver naar voren en de voetsteps ook. Daardoor zit Arie niet lekker op Harley en blijven ze binnen. De relatie van Arie en Harley staat al tijden op een laag pitje. Ze komen het terrein niet af en ze beleven samen geen mooie ritten. De groei zit er niet in. Stilstand is hier heel letterlijk achtergang.

Ik kan me voorstellen dat elke keer als Arie de garage in loopt hij denkt aan de mooie ritten die hij samen met Harley zou kunnen maken. Zou kunnen maken. Maar ja. Niet als het niet klopt. Nu zijn er in deze situatie natuurlijk duizenden opties. Maar ze komen uiteindelijk neer op twee.

1. Arie verkoopt Harley.

2. Arie maakt Harley kloppend.

Toen ik gisteren bij Arie was was ik blij dat ie voor optie 2 had gekozen. Harley stond er zonder tank en Arie legde uit hoe hij het stuur zou aanpassen en de steps naar achteren brengen. Het scheelt allemaal maar een paar centimeter maar die paar centimeters gaan miljoenen centimeters verschil maken. Er zit weer groei in de relatie van Arie en Harley. Die gaan weer meters maken. Kilometers.

Ik hoor het hart van Arie weer sneller kloppen en de motor van Harley langzaam ploppen.

Het klopt.

Het past weer.

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: