Dit is Design Thinking by Doing verhaal 449/1001. I love it when a plan comes together.

17 mei

puntcom449.001

Er comt een punt dat je je ‘domein’ moet pakken en invullen. Eindelijk Elja.

http://www.designthinkingbydoing.comt er aan.

Na een jaar experimenteren op WordPress met Design Thinking en alles wat daar uit voort vloeide,  is het een stuk duidelijker geworden wat er nu origineel en waardevol is aan wat ik aanbied.

Simone heeft me daar fantastisch bij geholpen. Zij heeft eerst in 4 dagen AL mijn verhalen gelezen en daar een executive summary van gemaakt. Reuze knap vind ik dat.

‘Ieder businessplan bevat een executive summary als eerste hoofdstuk. Dit is een samenvatting van maximaal twee pagina’s van het totale businessplan, bedoeld als inleiding van uw gehele propositie voor de investeerder. De samenvatting is het visitekaartje van uw plan.’

Simone maakte van 1500 pagina’s een A4tje en vandeweek hebben we samen het visitekaartje gemaakt. Het leek ons een goed idee om die  executive summary te vertalen naar een online visitekaartje. Sommige noemen dat een site. We hebben met papier, stiften en plakband een site in elkaar geprototyped. Afgezien dat dat heel leuk is om te doen was dat knippen en plakken ook een hele mooie manier om beslissingen te nemen. Je denkt namelijk wel twee keer na als je met plakband iets vastplakt.

– Wat komt er op de homepage?

– Hoe noem ik dat?

– Hoe groot is elk onderdeel?

Maar het meest bijzondere was dat het idee voor het knippen en plakken van de site helemaal niet gepland was. We zouden het over hele andere dingen hebben. Het ontstond gewoon. En we we lieten het gebeuren omdat het een goede energie gaf.

site

Toen ik een foto maakte van ‘de site’ en die naar Patrick stuurde reageerde hij:

“Inscannen en klaar. Dekt direct de lading.’

Wies vond het “100% Cor!”

Thanks A team.

I love it when a plan comes together.

 

 

 

 

One Response to “Dit is Design Thinking by Doing verhaal 449/1001. I love it when a plan comes together.”

  1. Elja Daae (@Elja1op1) 18 mei 2014 at 8:40 AM #

    Woohooo!! Echt Cor. 🙂 Benieuwd!!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: