Dit is Design Thinking by Doing verhaal 440/1001. Bloop bloop

8 mei

bloopbloop440.001

Gisteren kwam gaf ik een creativiteitstraining voor tweede jaars HBO studenten. En ik had Simone gevraagd om mee te gaan om te kijken wat er beter kon. Ze had een aantal zeer bruikbare tips waarvan ik er een vandaag direct ga gebruiken. Hij sluit mooi aan bij mijn post van gisteren. Simone adviseerde me om in mijn intro, het deel waar ik een aantal projecten uit  het verleden laat zien, ook een aantal failures, bloopers te laten zien. Projecten die juist fout liepen of waar fouten tot interessante inzichten leidden. En dat vind ik een uitstekend idee. Het maakt menselijk en kwetsbaar. Ik denk dat het me dichterbij het publiek brengt. Wat zeker bij grote groepen, waar ik later mee aan de slag moet, voor een betere connectie zorgt.

Dus ga ik ze oa het verhaal vertellen over Look O Look. Over de kracht van presenteren, storytelling en prototyping.

En over het Schiphol project. Over een hele slechte voorbereiding.

En over die Klapper in April. Steek nooit vuurwerk af tijdens presentaties.

Ik kan zo nog wel even door gaan.

Ken je dat? Je hebt net een film gezien waarvan je denk ‘Mwah’. Komen ze aan het eind van de film met een een reeltje van de bloopers. Kan zomaar de hele film redden.

Dus mocht je binnenkort een belangrijke presentatie geven en moeite hebben om uit al je succesverhalen te kiezen?

Kies voor  paar bloopers.

Hoe groter hoe beter.

Hoe groter hoe menselijker.

 

 

One Response to “Dit is Design Thinking by Doing verhaal 440/1001. Bloop bloop”

  1. Els 8 mei 2014 at 6:17 AM #

    Slimme meid die simone ;-)….

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: