Dit is Design Thinking by Doing verhaal 426/1001. Vers, verser, verst

21 apr

verserder426.001

Ik maak al jaren top shots van bijzondere eetmomenten. Niet dat het nu top opnames zijn maar top omdat ze van bovenaf genomen zijn. Het bijzondere is dat als ik ze terugkijk ik altijd nog precies weet Waar, Wanneer en Who? Misschien omdat het perspectief van de foto is zoals ik het zelf de hele tijd zie; van bovenaf.

scchmidtzeevis

Gisteren Paasbrunchte ik met mijn dochter in Rotterdam. Sinds kort zit er een nieuw eettentje recht voor het Centraal Station: SALT&TASTY.  Een heerlijk plekje midden in de stad. Zeker als de zon schijnt. We bestelden allebei een verse jus die in prachtige glazen werd geserveerd. Vervolgens bestelden we een broodje oude kaas, tonijnsalade en garnalenkroket. De entourage, de jus glazen en de prijzen creëerden een verwachting ten opzichte van de broodjes. De vis komt van Schmidt  Zeevis dus dat zit wel goed. Maar qua broodje hadden we toch geen zacht wit puntje verwacht. Zowel mijn dochter als ik niet. We vroegen ons af waarom dit zo was en ik dacht dat het kwam omdat ze samenwerken met Schmidt Zeevis en ze daar net als op de markt vis op witte zachte puntjes verkopen. Toen ik vroeg waarom ze zachte witte puntjes serveerden was dat inderdaad de reden. Toen ‘klopte’ het weer. En toch vraag ik me af  wat andere mensen er van vinden. Met name de toeristen. Want die begrijpen ook de werkelijk brilliante tekst op het servetje niet:

Versere vis zwemt nog.

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: